6 tipp, hogy új stílust kapjon az előszobád

A tavasz megérkeztével otthonunkra is ráfér egy kis megújulás, ám ha szűkösek az anyagi keretek, akkor célszerű lehet csak az előszobát felújítani.

Ha pénzügyileg szűkösebben állunk, érdemes lehet az előszobára koncentrálnunk a felújításkor, hisz az a helyiség határozza meg az egész lakás hangulatát, hisz nap, mint nap itt haladunk el, mindig használjuk ezt a helyiséget és a vendégeinket is itt érik az első benyomások.

Dobd fel az unalmas falakat!

Ha kiszórtad a régi kacatokat, akkor itt az ideje, hogy az előszobát kicsit feldobd, sőt akár a régi lomokat is újrahasznosítsd. Ha bátrabb vagy, válassz egy élénk színű falfestéket, de a visszafogottabb és egyedibb megoldások hívei tegyék kicsit személyesebbé ezt a teret pár fotóval. A lakberendezési trendek között pár éve tűntek fel az egy fal sok kép típusú megoldások, amikor nem érvényesül a kevesebb néha több elve. Ha az elegánsabb megoldások érdekelnek, akkor az adott színekkel harmonizáló kereteket válassz, ha az eklektika híve vagy, akkor viszont válassz eltérő darabokat. A legkellemesebb benyomást az teheti, ha a lakók számára szép emlékeket idéző képekkel dekorálod a falat, de akár a családfát is ,,falra viheted".

Merész megoldások

Ha teljesen meg szeretnéd változtatni ezt a szobát és tetszenek a modern lakberendezési trendek, akkor a legfontosabb szabály, hogy legyél merész és újító. A modern, mediterrán és romantikus otthonokba remekül illenek a fa és fém kombinációiból készült darabok, míg a csajosabb, fiatalosabb, eklektikusabb stílus védjegyei a rikító színek, a szokatlan párosítások és a formabontó ötletek. Ha az előszobába van szekrény vagy asztalka, akkor azt érdemes pár izgalmas dekorációval feldobni, például szerezz be pár különleges lámpát, apró cserepes növényeket és virágokat vagy egy szép tálat.

Rend a lelke mindennek!

Nagyobb családok esetén érdemes az előszobának egyfajta rendszerező funkciót adnunk. Érdemes olyan szekrényt választanunk, amiben mindenkinek van egy külön rekesze, így nem keverednek össze és nem tűnnek el a holmik. Egyszerű és olcsó megoldás lehet, hogy a család minden tagja kap egy parafatáblát, amire a kulcscsomójától elkezdve az aktuális tennivalók listáját át az üzenetekig mindent feltűzhetünk. Nagyon stílusos és közkedvelt megoldás mostanában a táblás dekoráció is, amit akár mi is elkészíthetünk, hisz csak egy alapot kell lefestenünk a hobbiboltokban vagy barkácsáruházakban kapható speciális táblafestékkel. Az üzenetek továbbítása mellett akár a bevásárlólistánkat is itt vezethetjük, így induláskor sosem feledkezünk el arról, hogy miért is kell beugrani a boltba.

Fotók: pinterest.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!