6 mesés városi kert

A nagyváros szívében is kialakíthatunk egy mini édenkertet, mely remek helyszíne lehet az esti beszélgetésnek vagy a hétvégi étkezéseknek. Íme hat ötletes és hangulatos zöld terület!

Ha csak a tetőn van hely

A tetőn található kiülős részeket is könnyedén és olcsón feldobhatjuk a nagyobb lakberendezési áruházak kínálatában található színes kiegészítőkkel és növényekkel. A kisebb területekre érdemes összecsukható kerti bútorokat vásárolni és a nagyobb zöldek helyek inkább több, apró kaspós növényt helyezzünk el kint. Az igazán nagy területeken már lehetünk merészebbek, itt akár kisebb fákat is elhelyezhetünk, de a kinti bútorok közül is a nyugágyakat és az egyéb, fekvésre is alkalmas pihenőrészeket próbáljuk ki.

Hátsó kertek

Ha nem a belváros szívében fekszik otthonunk, akkor az is elképzelhető, hogy egy picurka kinti rész is rendelkezésünkre áll. Ha az egész terület le van betonozva, akkor sem kell lemondanunk terveinkről, hisz egy szép kinti járólap, egy kis kavics és pár hatalmas kaspóba ültetett zöld is egészen átalakíthatja ezt a részt. A ronda tűzfalakat könnyen eltüntethetjük egy-egy mesés árnyalatú festékkel vagy pár kúszónövény segítségével.

Fotók: elledecor.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!