Fashion&Beauty

Tuti tippek és ötletek, hogyan ápold a zsíros bőrt télen

A tél megterhelő időszak az arcbőr számára. A kombinált vagy szárazhoz képest a zsíros bőr sokkal könnyebben tűri a hideget, de az ápoláskor nagyon óvatosnak kell lenni!

Télen vigyázzunk jobban arcbőrünkre

Szél, hirtelen hőmérséklet-változások, fagy - ezek a tényezők mindig megterhelőek a bőr számára, típustól függetlenül. Jobban kell vigyázni, mint bármelyik évszakban. Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, amiket ajánlatos betartani:

  • Kevesebbet érintsd meg az arcod. A zsíros bőr hajlamosabb a pattanásokra, minden érintés mikrobákat, porszemcséket juttathat a felszínére, amelyek a pórusokba behatolva újabb gyulladásokat okoznak.

zsíro bőrre való arckrém télre

  • Alaposan hidratálj. A zsíros bőrre való téli arckrém leginkább a “hidratáló” sorozatból származzon. A hideg hatására nedvességet veszít, ami hámlást okozhat. A MAKEUP webáruház számos megfelelő krémet kínál, mass markettől kezdve luxus kategóriáig, minden bőrtípusra.
  • Korlátozd a bőrradírok használatát. Ne teljesen, hiszen az alapos tisztítás legfontosabb lépése. Viszont a zsíros bőr téli ápolásának azonban lágyabbnak kell lennie, ezért válassz gyengéd bőrradírokat, durva dörzsölő részecskék nélküli peelingeket.

Fontos: ne használj nagyon erős arctisztítókat! A bőr hirtelen hőmérséklet-változásoknak van kitéve, ne tedd ki további terhelésnek.

Miért fontos a megfelelő ápolás?

Alacsony hőmérsékleten a bőr felső rétege kiszárad, ezért érezhető a feszesség a hideg évszakban. A további kiszáradás (és ennek következtében a hámlás) megelőzése érdekében télen gondoskodni kell a zsíros bőr megfelelő ápolásáról.

vegyes arcbőr ápolása télen

Különösen érdemes odafigyelni a következőkre:

  • tisztítás;
  • hámlasztás;
  • hidratálás;
  • táplálás.

Fontos: kutatások során bebizonyosodott, hogy a hideg évszakban a bőr közel 10-szer jobban kiszárad, mint az év másik szakaszaiban, ami jelentősen növeli az érzékenységét, és a hirtelen hőmérséklet változása és az erős szél is növeli a sérülékenységét.

Alapos tisztítás

Ez egy mindennapos, kötelező és a legfontosabb lépés a zsíros bőr ápolásában. A hőmérséklet-ingadozás miatt a faggyúmirigyek aktívabban működnek, ami a pórusok eltömődését okozhatja, ebből születnek a kiütések. A tisztításra használt kozmetikumok nem tartalmazhatnak lúgot, alkoholt és más agresszív összetevőket.

Érdekesség: télen áttérhetsz normál bőrre való szerekre. Kíméletesebben távolítják el a szennyeződéseket, és nem mossák le teljesen a lipidréteget.

alapos bőrtisztítás bőrproblémák elkerülése télen

Peeling

A peelingeket a bőr típusának és állapotának figyelembevételével kell kiválasztani. Legfeljebb heti 1-2 alkalommal kell elvégezni.

Tipp: Mélytisztítás után töröld át arcod tonikkal. Ezek a termékek befejezik a szennyeződések eltávolításának szakaszát a felszínérl, segítve a pH helyreállítását.

Lead fotó, fotók: Unsplash

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A walesi hercegnét lassan többen szeretik, mint a brit királyi család összes többi tagja együttvéve, ez a nem épp elhanyagolható körülmény pedig egyre több fejfájást okoz az uralkodói párnak. Most...
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Sztárok
Rónai Egos Húzós c. podcastjének pénteki adásában Oroszlán Szonja volt a műsorvezető beszélgetőpartnere, aki most korábban nem hallott magánéleti részletekbe avatta be a nagyérdeműt.