Yves Saint Laurent végre a mozikat is meghódítja

Aki egy csöppet is ért a divathoz, biztosan találkozott már Yves Saint Laurent nevével, hisz a korszakalkotó tervezőt a legnagyobbak között tartják számon. A divatrajongók örülhetnek, hisz a szerelem és szenvedély tervezőjének életéről szóló film nemsokára debütál a hazai mozikban is.

Alkotni csak szenvedéllyel lehet

1957. január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut, a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég a fiatal tehetség saját tervezésű haute couture-kollekcióját is bemutatja, azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurentet az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik.

Hírnév és szerelem

Nem csak a hírnév, de a szerelem is hamar utoléri: megismerkedik Pierre Bergével, s egy életre szóló kapcsolat szövődik köztük. Bár megkapja azt a csillogást, amire vágyott, öröme nem tarthat sokáig. Behívják katonának és Algériába vezénylik, ahol gyilkos polgárháború zajlik. A meglehetősen érzékeny és labilis Yves nem is bírja sokáig, idegösszeomlást kap, pszichiátriára kerül, ahol elektrosokkal kezelik. Bár leszerelik és hazaküldik Párizsba, ezeket az élményeket már sosem képes többé kitörölni emlékeiből – drogfüggővé válik, ami miatt a munkáját is elveszíti.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!