Merész döntést hozott Ungár Anikó: tüsire vágatta a haját a 72 éves bűvésznő

Ungár Anikó 72 évesen sem fél változtatni a külsején. Egy merész döntést követően megvált hosszú, mézszőke hajától.

Drasztikus váltás

Évtizedeken keresztül hosszú hajjal élt és hódított Ungár Anikó, hazánk egyik legismertebb bűvésze. A lenyűgöző stílusérzékkel megáldott előadóművész idén ősszel szánta el magát a nagy lépésre, amiről már szeptemberben a Story magazinnak is mesélt.

Érzékeny vagyok a külsőmet illetően, szeretem jól érezni magam a bőrömben. Nem a divatot követem, hanem arra törekszem, hogy önazonos legyek, és hogy a megjelenésem harmóniában legyen a lelkivilágommal és a külvilággal. Be kellett látnom: nem maradhatok örökké ugyanolyan, mert az, ami jól állt 20, 30 vagy 40 évesen, nem biztos, hogy 60 felett is előnyös. Sokáig megpróbáltam kihozni a maximumot a hosszú frizurámból, de egy ponton túl már akármit csináltam, nem tetszett, amit a tükörben láttam” – nyilatkozta ekkor.

Anikó a TV2 reggeli műsorának a vendége volt a napokban, a Mokkában pedig bővebben is beszélt arról, mi vezetett el odáig, hogy 72 évesen ilyen drasztikusan megváltoztassa addig megszokott frizuráját.

Nagyon régi vágyam volt a rövid haj. Gyakorlatilag 58 évig voltam hosszú hajú. Nagyjából 14 éves koromban lett levágva az addigi nagyon feszes, lófarkas frizura. Akkor divat volt a rövid haj meg úgy éreztem, nagyon kislányos. De nem tetszettem magamnak egyáltalán rövid hajjal. Gondolom azért, mert nagyon nehezen adaptálódsz az újjal gyerekkorban, akkor még nem tudsz annyi mindent befogadni. Aztán elkezdtem növeszteni, és ennek már 58 éve” – mondta el, hozzátéve, hogy az elmúlt években is mindig a divatnak megfelelő fazonra vágatta a haját.

Most érkezett el odáig, hogy arra vágyjon, hogy kényelmesebb, kellemesebb legyen a hajviselete. Azt mondja, el kellett érnie ezt a kort, hogy végre (újra) bevállalja a rövid fazont, de mostanra ismerte meg magát annyira, hogy meghozza ezt a döntést. Amúgy is bírja a változásokat, és bár furcsa volt először látnia magát a fodrásztükörben, az utcán lépten-nyomon megállítják, hogy megdícsérjék az új frizurát.

Anikó azt is elmondta, milyen további tervei vannak a haját illetően. „Ez még nem a végleges, egy kicsit bohókásabbra akarom majd. A frissítés szempontjából azt mondta a fodrászom, hogy először rövid legyen, és abból hagyjuk megcsinálni majd” – fogalmazott. Az már biztos, hogy már most sokkal kevesebb időt kell a reggeli készülődéssel tölteni, ugyanis így egy órával kevesebbet kell foglalkoznia a hajával. „Zuhany, törölköző, zselé és kész vagyok!

A teljes beszélgetést itt tudod megtekinteni:

Leadfotó: Mokka / TV2

Oldalak