Fashion&Beauty

Ezért kötelező kimosni az új ruhát, miután megveszed: komoly problémákat okozhat, ha nem teszed

Az új termékek koszosabbak mint gondolnád, De nem ez az egyik legnagyobb gond velük.

"Új" darabok

Amikor megveszel egy új ruhát, általában alig várod, hogy felvehesd. Viszont ilyenkor biztosan felmerül benned is a kérdés, hogy valójában ki kell-e mosni azt a darabot, amely elvileg új, gyakorlatilag viszont annyira nem, hiszen valószínűleg mások is felpróbálták már előtte. Még ha online is vásároltad a darabot, a cég azt a terméket kezelte, majd egy kartondobozban tette, ahol viszonylag sok időt csücsült a darab, mielőtt a karjaidban landolt. Több bőrgyógyász szerint bölcs dolog, ha hordás előtt kitisztítod ezeket a termékeket. Olvass tovább, hogy megtudd, miért.

Az új ruházat gyakran folteltávolító, gyűrődésgátló szereknek, és számos egyéb vegyi és felületkezelésnek van kitéve, amelyek irritálhatják a bőrt. A legtöbb cég karbamid-formaldehidet használ a különböző szövetek textúrájának javítására és a gyűrődések csökkentésére. Ha ha érzékeny bőröd van, a használt vegyszerek irritálhatják, és súlyos esetekben kiütést is okozhatnak. A törvény szerint jelenleg a ruhagyártóknak nem kell nyilvánosságra hozniuk az általuk használt kezeléseket a vásárlók számára, és a ruházaton alkalmazott vegyszerek közül sok nincs is kivizsgálva, hogy valójában biztonságos-e. Az általuk használt vegyszerek egészségügyi kockázatot jelenthetnek az emberekre, és a levegőbe és a vízkészletbe is kerülhetnek, ahol további károkat okozhatnak. A legjobb, ha elkerülöd az érintkezést ezekkel a felületekkel. Miért kockáztatnál?
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pexels, Forrás: Byrdie

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A 74 éves Nagy Marika igazi hétköznapi hős, rengeteg magányos, idős emberen segít egy különleges mozgásforma, az örömtánc oktatásán keresztül. Ez a tánctípus egészen egyszerű mozdulatokból áll, sosem...
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.