Fashion&Beauty

Uborka a szemen: olcsó, de használ is valamit?

Mindannyian láttuk már olyan fotót, amelyen egy nő a gyógyfürdőben, becsavart hajjal és és két szelet uborkával a szemén relaxál. De elgondolkoztál már azon, hogy miért az uborka a választott gyümölcs (igen, ez egy gyümölcs), és egyáltalán hatásos-e?

Mennyire hatásos az uborkaszelet a szemen?

Az uborka valóban jótékony hatással van a szem alatti területre is: hidratáló és nyugtató tulajdonságokkal bír, amelyek gyengédek a szemet körülölelő vékony bőrhöz. Brendan Camp bőrgyógyász és Natalie Aguilar mondja el, hogy mire is jó az uborka a szépségápolásban.

Miért tesznek az emberek uborkát a szemükre?

Manapság már rengeteg szemkörnyékápoló van a piacon, és sok esztétikai kezelés áll rendelkezésre, de néha a régi trükkök válnak be a legjobban. Az uborka rendkívül hatásosan kezeli a szemkörnyéki bőr duzzanatát és puffadását, ráadásul természetes és olcsó megoldás. ,,Az uborka számos pozitív ​​tulajdonsággal rendelkezik: körülbelül 95 százaléka víz, így nem meglepő módon hidratálja a bőrt mind helyileg, mind fogyasztva. Az uborka emellett nagy mennyiségben tartalmaz lignánokat, kukurbitacint, flavonoidokat, antioxidánsokat és egyéb nyomelemeket és ásványi anyagokat. A gyengéd hidratáló tulajdonságain kívül az uborka szilícium-dioxidot is tartalmaz, ami fokozhatja a kollagéntermelést.

Lapozz a folytatáshoz!

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Réti Barnabás szinte semmit sem változott az évek alatt: a színész pont olyan sármos, mint anno, amikor megismertük őt az ország egyik legnépszerűbb sorozatának hála.
Home&Design
Az előrejelzések szerint 2023-ban óriási népszerűségnek fog örvendeni az olvasztott dekor trend, mutatjuk is, honnan tudod beszerezni a legtrendibb darabokat.
Egészség
Talán nem is gondolnád némelyikről, milyen káros, negatív hatást gyakorolhat az agyadra és annak működésére.