Belestünk egy gigantikus olasz divatshow kulisszái mögé - Ezt látnod kell!

Felejthetetlen élmény volt.

Tudom, sokan úgy gondolják, egy női portál főszerkesztőjeként az egyik nagy divateseményről a másikra szaladok, erről szól a munkám. Persze ilyen is előfordul, nem tagadom, de azért nem ez teszi ki a hétköznapjaim nagy részét. Egy divatesemény, egy nagyszabású bemutató még mindig ugyanolyan különleges élmény számomra is, mint bármelyik divatrajongónak.

Irány Verona!

Persze Magyarországon is egyre nagyobb hagyománya van a divatheteknek és vannak márkák itthon is, amelyek évről évre egyre menőbb bemutatókkal lepik meg a közönségüket. Ennek ellenére mindig is kíváncsi voltam, milyen lehet élőben - és nem a YouTube élőre gondolok - végignézni egy igazi világmárka bemutatóját. Ezért is éreztem magam borzasztóan szerencsésnek, amikor a Tezenis fehérnemű brand meghívott, hogy több influencerrel és újságíróval együtt részt vegyek az őszi-téli kollekciójuk bemutatóján Veronában.

A show helyszínére, a gyönyörű olasz városba, repülővel érkeztünk, amelyet a Calzedonia Group (ha esetleg valakinek kimaradt volna, egy cégcsoporthoz tartozik a Calzedonia, az Intimissimi és a Tezenis márka is) biztosított a sajtóút résztvevőinek. A kényelmes szállásunkat is ők intézték egy szuper karakteres, olaszosan stílusos és eklektikus hotelben, 10 percnyi sétára a belvárostól. A landolás után első utunk a Signorvino étterembe vezetett, ahol egy kicsit feltöltődhettünk a koraesti program előtt. Az ínycsiklandó ebéd és egy jó erős eszpresszó garantálta, hogy mindenki elegendő energiát gyűjtött ahhoz, hogy villámgyorsan elkészüljön a délutáni izgalmakra. Igazából senki sem szerette volna húzni az időt - bár készülődés közben egy flakon hajlakk és a vasaló is többször gazdát cserélt -, hiszen a nagy show előtt egy backstage-túra is várt ránk.

A kulisszák mögött

Életem során nem sokszor mozoghattam divatbemutató kulisszái mögött, többnyire csak a kész és gyönyörű végeredményt csodáltam. Most azonban beleshettünk a backstage-be, ahol egészen más hangulat fogadott, mint vártam. Arra számítottam, feszült, aggódó és ideges embereket látok majd, de nem is lepődhettem volna meg jobban. Az atmoszférát inkább vidám, vibráló és várakozásokkal teli hangulat hatotta át.

Minden modell izgatottan várta, hogy felkerüljön rá a gyönyörű smink, elkészüljön a csodálatos frizurája, közben pedig volt, aki egy kis tánccal ütötte el az időt.

A lányok egyszerűen csodaszépek voltak, és már ott, a bemutató előtt sejteni lehetett, hogy a közönség egyik nagy kedvence a pink hajú modell lesz. Nem csalt a megérzésünk, később a show alatt többször is hatalmas ováció fogadta.

A backstage túra után lehetőségünk volt megnézni a Tezenis legújabb kollekcióit. Akárcsak egy múzeumban, a fashion gallery minden szobáját egy-egy tematika köré építették fel: mind a styling, mind az ötletek, mind pedig a színek és fények tökéletes összhangban álltak egymással. Látszott, hogy gondos tervezés és hatalmas munka áll az egyedi látványvilág mögött.

Gyönyörű lányok dögös szettekben
Gyönyörű lányok dögös szettekben
Kattints a további képekért!

Induljon show!

Miután mindenki alaposan kinézelődte magát - és próbálta megjegyezni, melyek a kedvenc darabjai, amelyeket otthon mindenképpen be akar majd szerezni -, egyenesen a “nézőtérre” mentünk. A Tezenis kollekciójának bemutatóját a cég központjának külön erre a célra fenntartott, kifutóval, hangrendszerrel és fénytechnikával felszerelt hatalmas hangárjában rendezték. Senkiben nem merült fel előtte, hogy egy divatvállalatnak ilyen szintű, több száz embert befogadó bemutatóterme lehet, holott kézenfekvő, hiszen mégis egy nemzetközi brandről van szó. Épphogy elfoglaltuk a helyünket a tribünön - szuper helyről, szemből nézhettük végig az egész show-t - már kezdődött is a bemutató. A cég alapítója és vezetője köszöntötte a jelenlévőket, megnyitotta a rendezvényt, kialudtak a fények, beindult a zene, mi pedig csak úgy kapkodtuk a fejünket, hiszen egyszerre mindent látni akartunk, ami a kifutón történik.

Ahogy a Facebook-élőnkben és az Instagram oldalunkon is láthattátok, sorra vonultak fel a gyönyörű, hibátlan idomokkal megáldott modell-lányok és kidolgozott testű, jóképű srácok a nézők előtt. A Tezenis legújabb kollekcióiban a már megszokott vidám, játékos, fiatalos stílus mellett ezúttal a merészebb, dögösebb vonal is helyet kapott. Akik kedvelik a 90-es évek merész, kicsit dominás, lakkbőr, metál és neon csillogását, biztosan imádni fogják ezeket a darabokat. Természetesen a visszafogott elegancia kedvelőire is gondoltak a tervezők, ők válogathatnak a csipkés és virágmintás darabok közül, amelyek - és ennek mi is nagyon örülünk -, idén sem mennek ki a divatból.

Amire mindenki várt

Már jóval a show előtt tudtuk, hogy azt estének lesz egy sztárvendége. Ilyenkor az embernek sok név eszébe jut híres modellektől a színészeken, zenészeken át. Ám ezúttal úgy sejtettük, valaki igazán különlegeset hívtak meg a szervezők, ugyanis hatalmas volt a titkolózás. A bemutató egy pontján ismét lekapcsolódtak a fények, elnémult a zene és egy hatalmas, forgó ezüst gömbből előbukkant maga Paris Hilton, aki nem csak jelenlétével, hanem egy DJ-szettel is feldobta a bemutatót. A Hilton-szállodalánc örökösnője, aki maga is modellkedett, óriási partit csinált a kifutón és teljesen elkápráztatta a közönséget. Persze nem maradhatott el a kihívó ruha sem és a Paristől megszokott ikonikus hajdobálás sem.

Afterparty és egy kis veronai csavargás

A show annyira energikus, fiatalos és lendületes volt, hogy mindenki feltöltődött tőle és legszívesebben újra átéltük volna az egészet. Tökéletesen látszott, hogy rengeteg munka van abban, hogy a végeredménytől mindenkinek tátva maradt a szája. Az afterparty-n pedig nemcsak finom falatokkal és hűs italokkal vártak minket, hanem egy hatalmas, hajnalig tartó bulival is. Másnap azért még maradt egy kis idő, hogy a hazarepülés előtt pár órára bevegyük magunkat Verona belvárosába, ahol természetesen nemcsak Júlia erkélyét, hanem legmenőbb divatüzletekkel teletömött sétálóutcát sem hagytuk ki.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!