Fashion&Beauty

Szofisztikált kavalkád: a Desigual a szolid stílusú nőkre is gondolt idén

A bohókás mintáiról ismert divatmárka megmutatta a diszkrétebb arcát.

Bemutatkozik a la Energy

Mozgalmas, nonkonformista, autentikus

Van egy spanyol divatcég, amelynek termékeit a divatban avatatlanabbak is ezer közül felismernék. A színes, patchwork stílus, a sok asszimetrikus minta és az innovatív grafikai elemek használata egyértelműen a Thomas Meyer által 1984-ben alapított, barcelonai székhelyű Desigual cégre jellemző. A különböző ruhadarabok és kiegészítők mind az egyediséget hangsúlyozzák és egyedülálló nézőpontot képviselnek a stílus világában a bohémia szemüvegén keresztül. A rakoncátlan, hippi stílusú darabok azonban szelídülőben vannak, a márka egyre inkább alkalmazkodik a modern, városi nő igényeihez is.

Az új irányról magunk is meggyőződhettünk a 2019 őszi és téli kollekció bemutatóján, melyet a budapesti Aréna Mallban található boltjukban mutattak meg először a magyar közönségnek egy táncos performansz keretében.

Új, divatos és friss

Még a próbababákat is életre keltette a divarmárka legújabb kollcekciója, amelyben az olyan megszokott minták, mint a mandala vagy a paisley minta és a szöveges printek mellett még Mickey egér, virág- és ajakmotívumok is helyet kaptak. A csavar a történetben mindössze annyi, hogy a termékek szín és formavilága sokkal egységesebb és visszafogottabb lett a korábbi évekhez képest. Sokkal inkább illeszkedik az irodai, üzleti életbe - ha nem visszük túlzásba.

Fókuszban a vagányság

A színek tekintetében a tipikus őszi árnyalatok, mint a burgundi, a teveszín, a téglavörös és a piros dominálnak, míg a textúrákban a vegánbőr, a szövet és a farmer jellemző. A bohókás bundák, farmerdzsekik és kabátok pedig a legborongósabb napot is feldobják majd. Újdonságként a szezon két klasszikusát is beépítették a stílusukba, a leopárd- és a tartán-mintás darabok is megtalálhatóak a kínálatban. A tervezők több hónapon át utaztak szerte a világban, mire összeállították az idei szortimentet, így az afrikai törzsek hagyományos viseletei éppen úgy hatottak a kollekcióra, mint a skandináv geometrikus printek vagy éppen a skót népviselet. Az eredmény egy rendezett eklektika, amely dögös, rock 'n' roll külsőt kölcsönözhet a viselőjének.

Így lehetsz sikkes a különleges darabokkal

Mint szinte mindenben, ezeknek a ruháknak a viselésében is "a kevesebb néha több" elvét érdemes követni. Az új kollekcióban már számos alapdarab található, amelyeket bátran lehet kombinálni egy-egy díszítettebb, mozgalmasabb termékkel. Ha viszont nem félsz a színek és a formák kavalkádjától, akkor remek összeállításokat álmodott meg a márka a saját kiadású lookbookjában, amiből öröm az inspirációgyűjtés. Egy biztos, az idei kollekcióból minden életkorú és stílusú nő tud majd válogatni magának egy-egy kedvencet és most azok is kedvet kaphatnak majd a kísérletezéshez, akik alapvetően a hagyományos és diszkrét öltözködés hívei.

Csodálatos módon emlékeznek a megboldogult divattervező munkásságára.

Leadfotó: Desigual / Femcafe.hu

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.