Mégis igazak a szépségmítoszok - 5 hiedelem, aminek eddig nem hittünk

Tanácsok, amiket már mind hallottunk, a hamisítatlan vitatémák, amiknek nincs se eleje, se vége egy csajos estén. Most sorra vettük azokat a szépségmítoszokat, amiknek valóban van igazságtartalma. Ha te is kíváncsi vagy a tényekre, akkor olvasd végig összeállításunkat, és fogadd meg az intő szavakat a szépséged érdekében!

1. A szoros copf hajhullást okoz

Igaz ez minden olyan frizurára, ahol megfeszülnek a hajszálak, legyen az konty vagy lófarok. Ha sűrűn kötjük fel így a hajunkat, akkor a fejbőrünk és a hajhagymák természetellenesen megterhelődnek a húzó hatás miatt és visszafordíthatatlanul károsodnak. Vagyis az elvesztett hajszálak helyén nem nő új. Ha nem szeretnél hiányos loboncot, akkor csak ritkán válaszd ezt a praktikus viseletet, a laza és kócos frizura amúgy is szexibb.

2. Jobban jársz, ha a hűtőben tartod a parfümöd

A nagyi lekvárja mellett szoríts helyet a parfümödnek is, ugyanis hosszabb ideig tudod majd használni. A benne lévő olajok és kemikáliák nagyon illékonyak, valamint az állandó meleg és napfény sem tesz jót nekik. Viszont megfelelő tárolás mellett évekig kifogástalan marad az összetételük és illatuk sem változik.

Fotók: pinterest.com, boisdejasmin.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!