Így szabadulj meg könnyedén a szem alatti sötét karikáktól

A pandák kivételével senkinek sem állnak jól a szemek alatti sötét foltok, nyúzottnak, fáradtnak és ápolatlannak nézünk ki tőlük, mindegy, mennyi sminket kentünk magunkra. Most adunk 6 tippet, hogyan szabadulj meg tőlük örökre.

1. Mindig használj fényvédőt

És fényvédő alatt nem a kalapot értjük, bár ha nincs más, az is szóba jöhet. Mivel a szemed alatt nagyon vékony a bőr, ezért még inkább ki van téve a káros UV-sugárzás okozta veszélyeknek. Csak arra figyelj, hogy a krém ne kerüljön a szemedbe.

2. Használj kímélő sminklemosót

Érdekes, hogy az arcunk legérzékenyebb részén használjuk a legtöbb és legdurvább sminket. A vízálló szempillaspirál, a szemhéjtus és a csillámos szemhéjkrémek eltávolítása különösen nehézkes, biztos veled is előfordul, hogy kicsit határozottabban dörzsölöd ezen a területen a bőrt. Fontos, hogy olyan sminklemosót válassz, ami mellett nem lesz szükséged ilyen durva bánásmódra.

3. A hűsítés jót tesz

Ha reggelente meleg vízzel mosol arcot, azzal nem teszel jót az arcbőrödnek. A meleg hatására a szem környéki bőr hajlamos felpuffadni és kipirosodni. Nem véletlenül mondják a szakemberek, hogy néha tarts jégkockát a szemed alá.

Oldalak

  • 1
  • 2