4 ok, ami miatt ráncosodunk

A kor természetes velejárója a ráncok megjelenése, amelyek ellen azonban sokat tehetünk. Most kiderül, hogy minek köszönhető a szarkalábak megjelenése és a bőr állapotának romlása!

A ráncosodás harmincon túl kezdődik

Már a húszas-harmincas években beindul a ráncok képződésének folyamata, látványos fokozódásra pedig ötven év felett elkerülhetetlenül sor kerül. A ráncok több tényező hatására alakulnak ki:

A napfény és a dohányzás

A külső környezeti hatások közül a legjelentősebb bőröregedést a napfény UV-A tartománya váltja ki, ezért óvatosan kell bánni a napozással és a szoláriummal is. A dohányzás is erőteljesen fokozza a ráncok korai megjelenését.

Gének

Szerepet játszik a genetika, az örökölt bőrtípus. A különböző betegségek, megváltozott anyagcsere és hormonális állapotok is elősegíthetik a ráncosodást.

Állandó rohanás

A stresszes életmód,a kevés alvás szintén hozzájárul a ráncok megjelenéséhez, hisz így a bőr nem tud regenerálodni.

Nem mindegy, mit eszel

Egészségtelen, vitaminszegény táplálkozás, kevés folyadék fogyasztása mellett bőrünk jobban öregszik. A bőr ragyogását az A,C, és E vitaminok fogyasztása segíti elő. Továbbá az antioxidánsokban gazdag ételek a bőrt is fiatalítják. A megfelelő folyadék bevitel pedig belülről hidratálja a bőrt.

Fotó: pinterest.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!