Rács mögé kerülhetnek a D&G tervezői

A milánói ügyészség kérelmezte a Dolce&Gabbana tervezőpárosának bebörtönzését, hisz a vádak szerint a két designer 2004-ben közel egymilliárd euróval rövidítette meg az olasz adóhatóságot.

Tervezők vagy adócsalók?

Az akár két év börtönbüntetésre is ítélhető Domenico Dolce és Stefano Gabbana tagadja a vádakat miszerint egymilliárd eurót csalt volt el. Az ügyészség állítása szerint a tervezőpáros azért adta el 2004-ben egy luxemburgi fantomcégnek, a Gadonak a vállalatot, hogy így kikerüljék az olasz társasági adó megfizetését.

Bővül a vádlottak listák

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A lassan három éve tartó tárgyalás tegnap egy újabb állomásához érkezett el, hisz Gaetano Ruta ügyész bejelentette, hogy nem csak a tervezőket szeretné rács mögött látni, hanem további vádlottakra is kiterjesztené az ügyet és számukra is szabadságvesztés kiszabását kérte. A mostani állás szerint az igazgatótanácsi tag, Cristiana Ruella és Luciano Patelli a két divatguru könyvelője is rács mögé kerülhet. Dolce bátyját, Alfonsot és Giuseppe Minonit, a pénzügyi igazgatót is vádlóként vonták be az ügybe, így egyre csak dagad a börtönre várók listája.

Fotók: huffingtonpost.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!