Palvin Barbara életeket ment egy magyar szabadalommal

Startup vállalkozásba kezdett hazánk egyik legnépszerűbb és legismertebb modellje, Palvin Barbara. A WeSaveUs nevű mobilalkalmazás és annak kiegészítője, a Legendary névre keresztelt okoskarkötő magyar fejlesztésű találmány, a projekt finanszírozása pedig közösségi alapon történik. A támogatók közül egyvalaki a világhírű modellel vacsorázhat, a világ bármely pontján.

Palvin Barbi így ment életeket

Társalapítóként és ötletgazdaként jelent meg egy magyar startupnál a hazai modell, Palvin Barbara, aki induló vállalkozásához százezer dollárt, valamivel több, mint 22 millió forintot szeretne összegyűjteni a hónap végéig egy közösségi finanszírozási kampány során. A projekt másik szülőatyja, egyik barátja, a BME hallgatója, Králik Attila, akivel régóta dolgoznak közösen az ötleten. A saját fejlesztésű és finanszírozású, WeSaveUs nevű, Androidra és iOS-re is elérhető mobilalkalmazás egy olyan okostelefon applikáció, ami életet menthet. Az ötlet nagyon egyszerű: a bajba került felhasználók segélyhívást küldhetnek az alkalmazással, ha megnyomják az aktiváló gombot a WeSaveUs app-ban. A program ezután értesítést küld a GPS pozíciójukhoz legközelebb lévő tíz felhasználónak arról, hogy valaki bajban van. Az üzenet tartalmazza a bajba jutott pontos tartózkodási helyét, fényképét és teljes adatlapját, így többek között a vércsoportját is, vagy azt, hogy mi válthat ki nála allergiás tüneteket.

A rokonokat is értesíti az alkalmazás

Az alkalmazásban be lehet állítani olyan személyeket (családtag vagy barát) is, akik veszély esetén minden esetben megkapják az üzenetet, még akkor is, ha nincsenek a közelben. A fejlesztők elmondása szerint az ingyenes alkalmazáson keresztül természetesen csakis megbízható és visszaigazolt felhasználók küldhetnek segélykérést.

A siketnémáknak is segítség

„Az ötletnek személyes indíttatása van” – mesél az alkalmazás születéséről Králik Attila. „Édesapámnak szívrohama volt, én nem voltam a közelében, de szerencsére más igen. Egy egyszerű megoldást szerettem volna találni arra az esetre, ha valaki egyedül kerülne bajba. Fontos megjegyezni, hogy ez egy jótékonysági ügy. Ezért is ingyenes az alkalmazás, reklámok sem lesznek benne. Hétmillió siketnéma ember él a földön, akik nem tudnak kiabálni, ha bajba kerülnek, és azt se hallják, ha valaki más a közelükben segítségre szorul. Ez számukra is jó megoldás lehet” – mondja az alkalmazásról.

Katt a következő oldalra, hogy megtudd, hogyan nyerheted meg a vacsorát, amit Palvin Barbi fog megfőzni!

Fotó: hdwallpaperen.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!