Így kell önbarnítózni: tökéletes, foltmentes és ragyogó barna bőr lesz az eredmény

Manapság rengetegen használnak önbarnítót, azonban sokan nem megfelelően applikálják a termékeket, ezáltal pedig csíkos, csúnyán kopó barnaság lehet az eredmény.

Így lesz tökéletes a végeredmény

Mint tudjuk a napozás és a szolárium kerülendő, hiszen elképesztően káros a bőrünkre nézve. Ha napozunk is, érdemes fényvédőt használni, hogy megvédjük a bőrünket a káros sugaraktól. Az önbarnító éppen emiatt egy kitűnő alternatíva, ha azért mégsem szeretnénk sápadtak maradni. Ha te is kipróbálnád, akkor megmutatjuk, hogy hogyan kell helyesen applikálni – legyen szó bármelyik termékről. Ráadásul összegyűjtöttük a kedvenc önbarnítóinkat is.

1. lépés: tisztítás

Az első és legfontosabb lépés, az a bőrünk megtisztítása. Ilyenkor ez a fürdést jelenti, fontos, hogy jó alaposan mossuk át a bőrünk minden részét.

2. lépés: radírozás

Fontos, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket is, hogy szép és egyenletes legyen az önbarnítás. Ezért használjuk bőrradírt vagy hámlasztót.

3. lépés: hidratálás:

Szintén elengedhetetlen, hogy megfelelően előkészítsük a bőrünket, ezért használjunk hidratálót. A szárazabb területeken (pl.: könyökök, térdek) vastagon használjuk a krémet. Várd meg, amíg teljesen beszívódik.

4. lépés: Önbarnítás

Mindenképpen estére ütemezd az önbarnítást, vagy ha másképp jön ki a lépés, utána egy pár óráig semmiképpen ne tusolj. A tökéletes eredmény érdekében érdemes beszerezned egy kesztyűt, amelynek segítségével sokkal könnyebben felviheted a terméket. A kézfejedet is kend be, azonban egy enyhén szappanos törülköző segítéségével a tenyereidről mosd le az önbarnítót. A barnítás után egy olyan ruhát vegyél fel, amit nem sajnálsz! Ne feledd azt sem, hogy az önbarnító nem fényvédő, azaz nem véd a káros UV sugaraktól, így a szokásos fényvédő használatról ne feledkezz meg.

Mutatjuk a kedvenc termékeinket:

Bondi Sands önbarnító bab sötétebb bőrre - 7 999 Ft
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak