Fashion&Beauty

Így számolj le a mitesszerekkel! Ha ezeket a dolgokat betartod, gyönyörű és makulátlan lesz a bőröd

Neked is problémás a bőröd? Most minden kérdésedre választ kapsz a mitesszerekkel kapcsolatban.

Mitesszerek

Ha évek óta küzdesz mitesszerekkel, akkor az első és legfontosabb, hogy kiderítsd, mi a probléma gyökere. Sajnos az is előfordulhat, hogy olyan termékeket használsz, amelyek súlyosbítják a problémát. Az interneten különböző arcmosó keféket és vákuumos eszközöket reklámoznak, azonban ezek egyáltalán nem hatásosak, és sokszor igen drágák is. Dr. Anjali Mahto segítségével mutatjuk, hogy mi az ami tényleg segíthet.

Mik azok a mitesszerek és mi okozza a megjelenését?

A hidegebb időben a bőrünk kiszáradhat és irritálttá válhat. Ennek kompenzálására a bőr túlpörög, felesleges olajat termelve, ami pattanásokat és mitesszereket okozhat. A melegebb hónapokban a bőr hajlamos zsírosabbá válni, ez a felhalmozódás a szőrtüszők eltömődéséhez vezethet, ami mitesszereket eredményez. Ráadásul a rendszeresen használt termékek: alapozók, korrektorok, sűrű arckrémek stb. felhalmozódhatnak a pórusokban, és összekeveredhetnek az olajjal, ami szintén eltömíti a pórusokat. Az orr a leginkább érzékeny a mitesszerekre, mivel sok szőrtüszővel rendelkezik, és több olajat termel, mint az arc többi része. Sokak szerint a mitesszerek azért feketék, mert tele vannak szennyeződéssel. Ez azonban nem igaz, a fekete pontok azért tűnnek feketének, mert a bennük lévő összes olaj oxidálódik. Nem a szennyeződés fekete, hanem az oxidált olaj.

A folytatáshoz lapozz!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Az ausztrál személyi edző, Dylan Rivier összeszedte azokat a leggyakoribb hibákat, amiket szinte mindenki elkövet - talán te is, úgy, hogy eddig észre sem vetted.
Lifestyle
Önmagában már az is érdekes, ha az embernek ikertestvére van, a 23 éves lányok története azonban az orvosok szerint is példa nélküli.
Recept
Ha nincs kedved sokat állni a konyhában, ez a görög szendvics tökéletes választás lehet neked, de akár a gyermekednek is csomagolhatod a suliba, táborba!