Állandóan magassarkúban jársz? Nemcsak a lábad bánhatja

Csúnyább következménye lehet, mint gondolnád. Nem csupán a lábra van negatív hatással, ha nem vagy hajlandó lemondani erről a viseletről.

Te bírod?

A legtöbb nő általában csak különleges alkalmakkor visel magassarkút, ám vannak olyanok is, akiknek mindennapi viseletük is a több tízcentis sarkakon alapszik. Nos, a legtöbb ember elsősorban azt kérdezné, hogyan képesek ebben kibírni a napot, ám nemcsak a kényelmi szempont az, amit mérlegelnünk kell, amikor a napi lábbeliről döntünk. Sajnos, a hatalmas sarkaknak negatív egészségügyi következménye is lehet. Nem csak a lábat illetően.

Hátfájdalmak

Stuart Metcalfe a Daily Mail-nek adott interjút, amelyben olyan információkat osztott meg a magassarkú cipők hosszútávú hatásairól, amelyekre senki nem gondolna. Így derült fény arra, hogy ha például sokat fáj a hátad, az nemcsak a rossz testtartás, de a magassarkú miatt is lehet. Mivel annak viselete során a súlypontod eltolódik, az egész testedre hatással van, és nem a jó értelemben, és ez még nem minden.

Nem éri meg

Az Achilles-ín megrövidülését is okozhatja, ha túl sokszor hordod a magassarkúdat, emellett pedig a térdedet is borzasztóan megterheli ez a viselet. Ízületi gyulladással is számolnod kell, emelett pedig ha hegyes a cipő orra, akkor a körömbenövés sem egy elhanyagolható következmény. Mit gondolsz, megéri mindezt az áldozatot, hogy hétfőtől vasárnapig magassarkúban tündökölj?

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak