Fashion&Beauty

Kontúrosabb arc, feszesebb bőr – finomszálas arckontúrozás

Az évek előre haladtával, egyre gyakrabban tűnik arcunk idősebbnek, mint szeretnénk. Ennek oka, hogy a bőrünk – csakúgy, mint többi testtájunkon, itt is – veszít a feszességéből, teltségéből, az arc középső és alsó része megereszkedik. A nőket és a férfiakat egyformán eléri mindez.

Tabuk nélkül - Dr. Solymosi Ágnessel

Esztétikai rovatunkat az a mindennapi igény hívta életre, hogy mi, nők szeretnénk minél tovább jól kinézni és ennek érdekében meg is teszünk mindent. Viszont, ha megkérdezik, mi a titok, a többség nem vállalja fel, hogy a harmincas évek közepétől bizony sokkal többet ér egy megfelelő kezelés, mintha kizárólag drága krémektől várnánk a megoldást. Ha velünk tartotok, mostantól tabuk nélkül beszélünk azokról a kezelésekről, amelyek valóban segítik megőrizni fiatalkori vonásainkat és amelyeket ma már a nők jelentős hányada igénybe is vesz. Ismerjétek meg a hosszan tartó fiatalság valódi titkait Dr. Solymosi Ágnestől, a G1 Intézet bőrgyógyász-kozmetológusától, aki a Femcafe szakértőjeként mostantól két hetente jelentkezik írásaival. És ne mondjuk azt többé egymásnak, hogy "oh, fogalmam sincs, mi az a hyaluron sav" és csak "hollywoodi sztárok kapcsán hallottam eddig a botoxról". Mert ez egyszerűen nem igaz. Bővebben itt olvashatsz Dr. Solymosi Ágnesről.

"Ha mindenki egyforma lenne, megszűnne a szépség."

(Charles Darwin)

Finomszálas arckontúrozás

A finomszálas arckontúrozás (angolul Fine Thread Conturing Therapy – FTC) beavatkozással műtét nélkül, mégis hosszú időre nyeri vissza feszességét a bőr. Az arc megtartja üdébb látványát anélkül, hogy az eredeti vonások megváltoznának.

Az FTC (finomszál kontúrozás) terápia egy igen hatékony bőrfiatalító eljárás, amely egyesíti a nyugati orvostudomány thread lifting (vékonyszálas emelés, felvarrás) beavatkozását és a tradicionális keleti akupunktúra módszerét. A plasztikai műtétnél sokkal kevésbé invazív beavatkozás, a felépülési idő nagyon rövid. Nevezik finomszálas arcfiatalításnak, bioszálas bőrfeszesítésnek is.

A beavatkozással több tucat biológiai úton felszívódó, antimikrobiális szálat juttatunk a bőrbe. A szálak behelyezésekor keletkező mikrosérülések regenerációs folyamatokat indítanak el a bőrben, stimulálva a kollagén termelést, illetve mechanikailag is ösztönzik a sebgyógyulást.

A beavatkozás előtt a kezelendő bőrt érzéstelenítjük, majd a vékony, rövid szálakat egy hozzájuk fűzött tű segítségével a bőr alatti rétegbe vezetjük. A bevezetett tűn keresztül további kollagén termelődést serkentő hatóanyagot, mezoterápiás koktélt is juttathatunk a szállal együtt a bőrbe, így fokozva a bioszálas technika bőrfeszesítő hatását. A behelyezett szálak maximum hat hónap alatt felszívódnak, ez idő alatt azonban a bőr szövetek is átalakulnak, a megújult kollagénrost hálózat által feszesebb bőrt, kontúrosabb arcot látunk viszont a tükörben. Az eredmény akár 1,5-2 évig is látható - magyarázza a G1 Intézet szakembere, szakértőnk, Dr. Solymosi Ágnes.

A finomszálas technikával jól kezelhető az állvonal, az orr és szájszöglet között húzódó barázda, a szemöldök, a toka és a nyak bőre is, de alkalmazhatjuk az arcon kívül a felkarok, a has, fenék megereszkedett területeinek feszesítésére is.

Az esetenként előforduló bevérzés a beavatkozás másnapjától sminkkel fedhető, néhány nap alatt magától felszívódik, a végeredményt nem befolyásolja.

A kezelés kiválóan alkalmas a fiatalabb korosztálynál a szép arckontúrok megőrzésére, a középkorú pácienseknél a kezdődő megereszkedések helyreállítására úgy, hogy az arc eredeti vonásai nem változnak. Egy méltán közkedvelt, finom, elegáns beavatkozás az esztétikai kezelések palettáján.

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.