Ha a kézkrém önmagában nem segít: így ápold a kiszáradt kezet

Annak ellenére, hogy egyre többen kapják meg a COVID-19 oltást, továbbra is meg kell tennünk a javasolt óvintézkedéseket önmagunk, szeretteink és közösség védelme érdekében. És mint tudjuk, a megfelelő kézhigiénia nemcsak a COVID-19, hanem az influenza és más betegségek terjedése elleni küzdelem egyik legjobb módja.

Az orvosok azt javasolják, hogy legalább 20 másodpercig mossunk kezet, hogy alaposan megtisztítsuk a baktériumoktól. Ez elég hosszú idő ahhoz, hogy alaposan átdörzsöld a bőröd. A szappanról és a vízről ismert, hogy megfosztja a kezet a természetes olajoktól, amelyek védik a bőrt – és ez bizony száraz bőrt eredményezhet, ami sokszor elég kellemetlen tud lenni. Hogyan ápoljuk tehát bőrünket, miközben továbbra is odafigyelünk a rendszeres kézmosásra? Milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy ne legyen száraz vagy repedezett bőrünk? Kevin Cavanaugh bőrgyógyász ezt az 4 tippet adja:

1. Hidratálj! Hidratálj!

„Fontos, hogy minden kézmosás vagy a kézfertőtlenítő használata után gondoskodj a hidratálásról” – mondja Cavanaugh. Tekintsd ezt úgy, mint egy újabb lépést a kézmosási rutinodban. Legalább kétszer énekeld el a boldog születésnapot kézmosás közben, utána töröld szárazra a kezed és használj hidratálót.

A cikk folytatáshoz lapozz!

Oldalak