Készülj a nyárra! - Karcsúsító krémek házilag

A rendszeres testmozgás mellett karcsúsító krémekkel és pakolásokkal is sokat tehetünk azért, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk majd a strandon. Íme a leghatásosabb házi kencék egyenesen a konyhából!

A gyömbér ereje

Kiváló választás lehet a gyömbéres testtekercselés – felpezsdíti a vér- és nyirokkeringést, a test intenzíven izzadni kezd, így akár több centit is veszíthetünk az adott testtáj kerületéből. Vegyünk egy közepes méretű gyömbérdarabot, reszeljük le úgy, hogy pépes legyen és adjunk hozzá három evőkanál testápolót. Mielőtt felvinnénk a pakolást a problémás felületre, egy törölközőt mártsunk forró vízbe, alaposan csavarjuk ki, tegyük rá a bőrünkre, majd hagyjuk kihűlni. Ezután nem marad más hátra, mint a gyömbéres krémmel vékonyan bekenni az adott testrészt és éjszakára rajta hagyni.

Káposztával a szépségért

A diétázók egyik kedvencéből, a káposztából nagyszerű pakolást lehet készíteni – ezt a módszert alkalmazva a szövetek mélyén lévő méreganyagok könnyebben távoznak, arról nem beszélve, hogy közben rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal látjuk el a szervezetünket is. Egy leveles káposzta húsos, zöld leveleit tépkedjük le, mossuk meg, majd pár pillanatra tegyük forró vízbe. Ha lehetőség van rá, a leveleket egyengessük ki, majd tegyük rá a problémás területekre.

Fotók: fitlista.com, tabletkinacellulit.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!