A hideg időben a Te hajad is önálló életet él? Így fékezheted meg szálló tincseidet!

Nem elég nekünk a nap nélküli szürke, ködös, jókedv-nyelő időjárás, de a hideg, pulcsis idő eljövetelével lassan a hajunk is bosszantóan önálló életre kel. Ha kíváncsi vagy, hogyan tartsd kordában a hajad, olvass tovább és tudd meg, melyek a szálló haj megelőzésének legegyszerűbb és leghatékonyabb módjai!

A főbűnös

A hajszálak elektrosztatikus feltöltődéséért többek között a túlságosan száraz levegő, a helytelen hajszárítás, a nem megfelelő sampon és hajkefe, no és persze a fizika a felelős. Szerencsére egy-két ügyes trükkel az összes ellen létezik megoldás, csupán egy kis odafigyelés kérdése az egész.

Ruházat

A kasmír és műszálas ruhák sokkal jobban feltöltik a hajszálakat elektromossággal, mint például a pamut. Éppen ezért a mosáshoz nem árt, ha inkább folyékony mosószert választunk, ami tisztává és puhává varázsolja a ruhákat, valamint ne feledkezzünk meg az öblítőről sem, így a ruháink elektrosztatikus feltöltődését is megakadályozhatjuk.

Hidratáló hajápolók

Ha rossz hajápoló készítményeket használunk, még jobban fog szállni a hajunk. Ráadásul, ha vékony szálú, sima hajunk van, az könnyebben feltöltődik, mintha erős szálú, hullámos lenne. Hajmosáshoz mindenképpen jó minőségű hidratáló sampont használjunk, valamint a balzsamról se feledkezzünk meg, amit időnként egy hajpakolással válthatunk fel. Mindez azért fontos, mert a száraz haj kedvez az elektromos feltöltődésnek.

Szárítás (x)

Hajmosás után törülközővel csak nyomkodjuk ki a hajunkból a vizet, sose csavarjuk be erősen, és ne is dörzsöljük túlságosan – ezzel ugyanis sérül a hajszerkezet, amely kedvez az elektrosztatikusság kialakulásának. Amikor tehetjük, hagyjuk hajunkat természetes módon megszáradni, mert a forró levegő még jobban károsítja és kiszárítja a hajszálakat. Ha ez nem megoldható, állítsuk a levegő hőmérsékletét minél hidegebbre, és a szárítás előtt fújjuk be a hajunkat hővédő sprayvel, de jó megoldás lehet egy ionizációs szárító is.

Hajkefe

Ma már antisztatikus fésűt, illetve kefét is lehet kapni, de az egyik legnagyszerűbb találmány ezen a téren mégi az IONTEC technológia, mely az aktív ionok előnyeit felhasználva negatív töltöttséggel vonják be a hajszálakat. Így redukálják az elektrosztatikusságot, őrzik meg a haj nedvességtartalmát és állítják vissza annak természetes fényét.

Femcafe-tipp

Ha Te is állandóan a hajaddal küzdesz, akkor karácsonyra kérd a Braun Satin Hair 7 hajkefe kollekcióját, ami egyedülálló IONTEC technológiájával rendelkezik, így hatékonyan megfékezi a göndörödést és a szálló hajszálakat, valamint tökéletesen simává varázsolja a hajat már az első húzásra. Az ÚJ, természetes sörtékkel ellátott Satin Hair 7 IONTEC hajkefét különlegesen gyengéd fésülködésre tervezték, az eredeti Satin Hair 7 IONTEC hajkefe pedig simára munkált sörtékkel rendelkezik, így tökéletes a normál vastagságú haj kibontására.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!