9 ikonikus fotó a szülinapos Brigitte Bardot-ról

1934. szeptember 28-án született Brigitte Bardot francia színész és énekesnő. A szépség nem véletlenül vált divatikonná, hisz a szőkeség a tiszta szexepilt testesítette meg fiatalon.

A kezdetek

Brigitte az '50-es években robbant be, hisz a Crazy for Love című filmben mindenkit levett ártatlan, mégis csábító bájával és kisugárzásával. 1959-ben a Come Dance with Me című mozi forgatásán már hódított a később ikonikussá vált stílus - azaz a darázsderék, a tupírozott haj és a cicás tusvonal. 1959-ben az A Woman Like Satan forgatásán a szőke színésznő bebizonyította, hogy egy egyszerű és kislányos szoknyát és egy fehér pólót is csábossá tud varázsolni.

Stílusos és csábító

1961-ben a Only for Love című moziba a fésült loknik helyett már a magasra tupírozott frizura hódított, s a színésznő külsejét nem alakították át a forgatásra. 1967-ben a Heathrow reptérre megérkezve Brigitte bebizonyította, hogy egy hosszú és fárasztó repülőút után is lehet dögösen kinézni - a bubifrizuráját egy sapkával dobta fel a színésznő, aki leopárdmintás kabátot és sapkájával harmonizáló sálat viselt. Az egyre sikeresebb sztár ebben az évben Yves Saint Laurent egyik múzsája is lett, így innentől egyre többször lehetett a híres tervező darabjaiban látni a filmipar üdvöskéjét.

Fotók: marieclaire.co.uk

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!