Fashion&Beauty

Visszatér a 90-es évek ikonikus frizuratrendje: 2023-ban mindenhol ezt fogod látni

A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.

Ragyogás

A "glossy" trend visszatért a divatba az elmúlt időszakban: elkezdtünk highlightereket használni az arcunk különböző pontjain, és újra rajongunk a szájfényekért is. Most pedig a frizuránkon is ez a trend fog érvényesülni, ugyanis jövőre a fodrászok szerint a "folyékony barna" haj lesz a divat.

„A folyékony barna lényege, hogy a barnát magas fényűvé varázsolják a fodrászok” – magyarázza Zoe Irwin, a John Frieda kreatív igazgatója. „Rendkívül népszerű a szuperfényes haj, ami a 90-es években volt divat korábban.” És bár minden barna árnyalathoz lehet fényes fedőlakkot adni, a szakértők egyetértenek abban, hogy minél sötétebb a haj, a fénye annál intenzívebbé válik. „A sötétebb tónusok fényesebb hatásúak, mivel a fény visszaverődik róluk. A világosabb tónusok pedig fényt adhatnak alulról” – magyarázza Nicola Clarke, a John Frieda kreatív színigazgatója. „Az évszaktól függően váltogatom, hogy néhány világosabb tinccsel spékelem meg a vendég hajkoronáját, – nem azért, hogy világosabbnak tűnjön a haj, hanem csak azért, hogy több dimenziót adjak neki –, vagy néhány sötétebb tinccsel, hogy gazdagabb megjelenést kölcsönözhessek neki” – mondja Nicola. A hajvonal első 1,5 centiméterét egy kicsit világosabb árnyalatúra festik a fodrászok, ez megadja a haj természetes ragyogását.

És mégis hogyan érd el ezt a hatást? A festési technika betartása mellett használj hajszérumokat és hajolajokat minél gyakrabban a hajhosszon.

Ha tényleg szeretnél kicsit visszaugrani a 90-es években, akkor ezt a frizurát neked találták ki.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images, Forrás: Glamour.co.uk

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A zenész májrákban szenvedett, 85 éves korában halt meg a maryland-i Bowie-ban.
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.
Recept
Valentin-napon sem muszáj egészségtelen édességekkel tömni magunkat, ezért mutatunk pár szuper egyszerű, finom és egészséges receptet.