Fashion&Beauty

Ezek a leghatékonyabb vitaminok, ha gyönyörű és egészséges hajra vágysz

Bár a rendszeres és tudatos hajápolással rengeteget tehetünk tincseink szépségéért, hajunk egészsége valójában belülről fakad, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő vitaminokkal is ellássuk szervezetünket.

Elengedhetetlenek a haj számára

Az egészséges és hosszú haj eléréséhez és fenntartásához rendkívül fontos a megfelelő vitaminok és tápanyagok bevitele. Ahhoz, hogy a hajunk erős és fényes maradjon, valamint gyorsan és egészségesen nőjön, számos létfontosságú vitamin és ásványi anyag szükséges. Ezek az esszenciális tápanyagok és vitaminok nemcsak a haj megjelenéséért és egészségéért felelősek, hanem egész szervezetünkre nagyon jótékony hatással vannak. Nem számít, hogy a hajnövesztés a célod, a hajhullást szeretnéd csökkenteni, vagy éppen csak egyszerűen egészségesebb tincsekre vágysz, mutatjuk, mely vitaminok elengedhetetlenek hajad számára!

Menstruáció idején Menstruáció idején a nők teste különösen igényelhet néhány fontos vitamint és ásványi anyagot, amelyek nemcsak az általános egészségünket, hanem a hajunk állapotát is javíthatják. Az egyik ilyen kulcsfontosságú ásványi anyag a vas, amely segít megelőzni a vérszegénységet. A C-vitamin kiváló társ a vas számára, mivel fokozza annak felszívódását, ezzel segít fenntartani a haj egészségét. A B-vitaminok, különösen a B12-vitamin, hozzájárulnak a haj erősségéhez és növekedéséhez. Emellett érdemes odafigyelni a D-vitamin és az omega-3 zsírsavak bevitelére is, mivel ezek is hozzájárulhatnak a haj és a fejbőr jó állapotához. Az ilyen vitaminok és tápanyagok rendszeres szedése menstruáció idején segíthet abban, hogy a hajunk ragyogó és egészséges maradjon, miközben általános jólétünket is támogatjuk velük.
Kattints a további képekért!

Hamarosan beköszönt az ősz és a borongós időjárás, ilyenkor pedig még inkább fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk a D-vitamin pótlásról.

Leadfotó: Unsplash, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.