Fashion&Beauty

Így szárítsd be a különböző típusú hajakat otthon: olyan lesz az eredmény, mintha fodrásznál jártál volna

Hajunk beszárítása nem kis feladat. Azt pedig mind tapasztalhattuk már, milyen tonnasúlyúnak tűnhet a legpihekönnyűbb hajszárító is, ha órákon keresztül a fejünk felett tartjuk. És akkor még nem is említettük a körkefe megfelelő használatát…

Hogyan szárítsd be a hajad otthon?

Egyenes, hullámos, vagy göndör… minden hajtípusnak megvan a maga megfelelő módja a beszárításra. Ha te sem szeretnél minden héten a fodrászhoz járni egy olyan művelet miatt, ami egészen könnyedén elvégezhető otthon is, akkor jó helyen jársz. Mutatjuk a különböző hajtípusoknak leginkább ajánlott beszárítási technikákat!

1. Az egyenes haj beszárítása Egyenes haj esetén a beszárítás remek választás lehet, ha szeretnénk egy kis plusz volument, tartást adni hajunknak. Első lépésként fújjunk egy kis hővédőt a hajunkra, majd hagyjuk megszáradni 50-80%-ban. Ezután apró tincsekben, alulról haladva kell beszárítani a hajat mindig leválasztva hozzá felülről egy újabb tincset. Második lépésként fontos, hogy a körkefét függőlegesen tartsuk szárítás közben és az arcunktól távolodva húzzuk végig tincseinken. Amikor pedig elérünk a tincs végéhez, tekerjük vissza a kefét és ismételjük meg újra és újra a mozdulatot, amíg a tincs meg nem szárad. Ha pedig a tincs készen van, érdemes egy kicsit visszatekerni a körkefére, amíg kihűl. Így sokkal tartósabb lehet az eredmény.
Kattints a további képekért!

Ez az olaj egy igen sokoldalú összetevő. Az aromaterápiás és ételízesítő képességein túl a hajunkra nézve is rengeteg előnye van.

Leadfotó: 123rf, forrás: cosmopolitan.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A növekedés üteme egy ideig még nem fog változni, sőt 2040-re a 8,5 milliárdos plafont is elérheti a világ népessége, az évszázad végéig azonban fontos változásokkal kell számolni.
Sztárok
A celebritás a Nő a Tét című talkshowjának új adásában arról is szót ejtett, milyen nehézséget jelentett számára végigcsinálni 2009-es, emlékezetes Playboy-fotózását.
Home&Design
Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!