Így tisztítsd a fésűdet- mert ne tudd meg, hogy mi gyülemlik fel rajta, ha nem teszed

Mikor használtad utoljára a hajkefét? Ma reggel? És mikor mostad ki utoljára? Ha az utolsó kérdésre a régen vagy a soha a válaszod, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket.

Tele van baktériumokkal

Az Arizonai Egyetem megdöbbentő jelentése szerint a hajkefe a legnagyobb táptalaja a baktériumoknak, és - bár megdöbbentő lehet - rosszabb a helyzet, mint a lefolyócsőnél vagy egy kutyatálnál. A vizsgálatok eredménye szerint egy átlagos hajkefe négyzetcentiméterenként csaknem 3500 baktériumkolóniát tartalmaz, köszönhetően az elhalt bőrsejtek felhalmozódásának és a felgyülemlett hajápolási termékeknek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelően tisztítsd.

,,Az emberek gyakran alábecsülik, mennyire fontos a hajkefe tisztán tartása, pedig ez hihetetlenül fontos" - mondja Neil Barton, a Goldwell nagykövete és a Neil Barton Hair tulajdonosa. ,,Ha nem tisztítod meg a hajkefét, akkor baktériumok kerülhetnek a hajra és a fejbőrre, és ettől a hajad nemcsak zsíros, de élettelen is lehet." Nem mindegyik káros de, kellemetlen szagot, sőt bőrirritációt is okozhatnak. Gondolj csak bele, épp megmostad a hajad, és egy koszos hajkefével átfésülöd. Nem a leghigiénikusabb megoldás.

De hogyan is tisztítsd? Lapozz, hogy megtudd!

Oldalak

  • 1
  • 2