Arcápolás a jövőből: Kipróbáltam a FOREO UFO minit

A saját bőrömön próbáltam ki, mit tud az új beauty tech eszköz.

Van otthon banán?

Már 10 éve dolgozom újságíróként, ennek pedig nagy részét női magazinoknál húztam le. Ennyi idő alatt az ember rengeteg olyan módszerrel, technikával találkozik, amely a szép arcbőr megőrzését, fiatalítását ígéri. Mindenféle házi praktikák, banánnal összekevert olajok, uborkás arcmaszkok és még sorolhatnám a listát, mikről írtam és olvastam az évek során. Persze sokat én is kipróbáltam a hitelesség - na meg az arcbőröm - érdekében. Ám azt, hogy rendszeresen alkalmazzam ezeket a szépségtrükköket néhány fontos tényező mindig keresztbe húzta. Az egyik az alapanyagok hiánya (most tényleg azért menjek le boltba, mert kell egy darab banán?), a másik pedig az idő (komolyan fél órán keresztül itt kell feküdnöm ezzel a szmötyivel az arcomon?) volt. Egyértelmű, hogy egyik ilyen házi/készen vásárolható maszk sem használható anélkül, hogy mint program, bele ne kalkulálnánk a napunkba. Itt pedig elbukott az egész, mert előbb-utóbb úgyis közbejön valami, a banán pedig megfárad a hűtőben és inkább a pitébe teszed, mint az arcodra.

via GIPHY

Ejtettem hát a próbálkozást és maradtam a szokásos beauty-rutinomnál az arctisztítást és ápolást illetően. Nemrég viszont volt alkalmam egy arcbőr-elemzésen részt venni, ahol megállapították, hogy borzasztóan vízhiányos a bőröm. Sajnos én magam is érzékeltem, hogy valami nem stimmel: nagyon száraznak éreztem és szürkésnek, fénytelennek láttam. Szinte már kellemetlen volt felvinni a sminket, hiába használok jó minőségű alapozót és hidratálom a bőröm este és reggel. Valahogy semmi sem akart működni. Elkezdtem olyan módszerek és hidratáló krémek után kutatni a neten, amelyek segítenek visszaadni a bőröm víztartalmát, rugalmasságát. Bevallom, elvesztem az ápolók és hatóanyagok sűrűjében, teljesen összezavarodtam azt illetően, mit kellene használnom.

Jött egy UFO

Szerencsére nem kellett sokáig keseregnem, ugyanis a Notino felajánlotta, hogy kipróbálhatom az új FOREO UFO Minit. Nem volt számomra teljesen ismeretlen ez a beauty tech eszköz, ugyanis már többen is javasolták a problémámra megoldásként. Bár én nagyon szeretem a kütyüket, valahogy nehezen veszem rá magam, hogy ilyesmit vásároljak, mert bizalmatlan vagyok. Kaptam hát a szuper lehetőségen, hogy teszteljem magamon, mit tud ez a külföldi beautybloggerek beszámolóiban az egekbe magasztalt eszköz.

Mit rejt a csomagolás?

Az átlátszó dobozban magán a tenyérnyi készüléken kívül szerencsére nem sok mindent találunk - nem szeretem, ha egy eszköznek rengeteg felesleges tartozéka van, mert az egyrészt macerás, másrészt gyanús. Tehát adott a csinos és nagyon csajos UFO Mini - én ezt a cuki rózsaszín változatot kaptam, de több színben is elérhető -, egy egyszerű, de hasznos műanyag tartó és az USB-s töltőkábel. Illetve kaptam még két szett arcmaszkot: egy doboz éjszakai és egy doboz nappali (7-7 db) változatot. Így, alaposan felfegyverkezve vágtam bele a kipróbálásba. Szerencsére - bár akkor nem így éreztem -, az egyik nap hajnalban, 5-kor kellett kelnem és még esti programom is volt, így mikor hazaértem a hosszú nap után, iszonyatosan nyúzottnak éreztem magam. Gondoltam, épp itt az idő, hogy teszteljem az UFO Minit. A tájékoztató nagyon világosan és érthetően leírta, mit kell tennem: letöltöttem hát a FOREO applikációt (Androidra és iOSre is elérhető), innentől pedig ez vezetett végig az eszköz használatán.

Egyszerű és gyors

Első lépésként párosítottam a telefonomat a kütyüvel, az pedig még engem is meglepett, hogy milyen gyorsan ment. Ezután kivettem a tasakból a kis, vattakorong méretű maszkot, amely egészen a használatig vígan szívta magába az értékes hatóanyagokból álló formulát. Ezt egy egyszerű mozdulatsorral rá lehet helyezni az eszközre és egy műanyag karika tartja a helyén. Miután ezzel megvoltam és egy okéval nyugtáztam az appban, az alkalmazás kérte, hogy olvassam le a maszk tasakján található vonalkódot. Ezt a továbbiakban is minden egyes használatnál meg kell tenni. Utána az appban kiválasztottam, hogy a reggeli, ébresztő vagy az esti, relaxáló módot szeretném használni és már indult is a mindössze 90 másodperces arckezelés.

Hogyan hat?

Az eszköz 5 különböző technológiát ötvöz: a termo-terápia során a melegítés hatására a pórusok megnyílnak, a T-Sonic™ pulzálások a bőrbe juttatják a hatóanyagokat. Az UFO a másfél perces kezelés alatt háromféle RGB LED-fényterápiát is aktivál: a vörös LED-fény eltünteti az öregedés jeleit és stimulálja a kollagéntermelést, a zöld LED-fény élettelivé teszi a halvány arcszínt és kiegyenlíti a bőr tónusát, a kék LED-fény elpusztítja a pattanásokat kiváltó baktériumokat és stimulálja a vérkeringést. A maximális hatás és az bőrnyugtató hatású masszírozása érdekében az egyes kezelésekhez gondosan összehangolt hőmérséklet és pulzálási intenzitás társul.

Tapasztalatok

Igazán különleges élmény volt már az első használat is: másfél percen át, csukott szemmel masszíroztam az arcomat, miközben változott a hőmérséklet, a pulzálás és a LED-fény színe. Bevallom, éltem a program végén az app által felajánlott lehetőséggel és megismételtem a kezelést, annyira jól esett. Már ekkor sokkal rugalmasabbnak, frissebbnek és kevésbé szürkének éreztem a bőrömet. Használat után pedig nem kellett sokat bajlódnom az eszköz szétszerelésével: levettem a műanyag karikát, kivettem és kidobtam a korongot, majd egyszerűen, folyóvíz alatt elöblítettem az UFO-t. (Attól sem kell tartani, hogy a csap alatt tönkremegy, ugyanis 100%-ban vízálló). A kezeléseket még néhány napig reggel és este is megismételtem és a hatás nem maradt el: szemmel láthatóan szebb és élettel telibb lett a bőröm, már nem érzem száraznak és a sminkelés sem viseli meg annyira. Imádom, hogy abszolút alkalmazkodik a mai nő elvárásaihoz: otthon, kényelmesen és villámgyorsan használható.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!