Sokkoló fotó mutatja be, hogy miért kellene minden nap fényvédőt használnod

A pandémia egyre többen kezdtek el odafigyelni a tudatos bőrápolásra. A közösségi oldalakon megjelenő "skinfluenszerek" is rengeteg hasznos tartalommal látták el a követőket. Ők sem győzik azt hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a fényvédelem.

Ezért fontos, hogy mindig fényvédőzz

Mivel a bőrgyógyászat rengeteget fejlődött az elmúlt években, vannak olyan dolgok, amiket már a tudatos bőrápolók betartanak. Ilyen a mindennapos fényvédelem, vagyis az, hogy nemcsak a nyaralásra pakoljuk be a naptejeket, hanem az év minden napján kenjünk a bőrünket (legfőképpen az arcunkat) ilyen termékekkel. Sok nő rengeteg pénzt költ a különböző bőrápoló termékre, azonban egyes tanulmányok szerint ezek mit sem érnek, amíg az alaprutinunk nem alakult ki. Ez pedig 3 dologból áll: tisztítás, hidratálás és fényvédelem. A tisztítás alatt egy kíméletes arctisztítóra gondolunk (és nem tusfürdőre, szappanra, stb.), amelyet reggel és este használunk. A hidratálás is nagyon fontos, ezt is reggel (opcionális), este kell használni. A fényvédő pedig szintén elengedhetetlen, ezt még akkor is kenni kell, ha otthon vagyunk.

Mutatjuk a kedvenc termékeinket:

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50 - 7499 Ft
Kattints a további képekért!

Az UVA télen és nyáron is jelen van sajnos, ezért is kell magunkat ebben az évszakban is kenegetni. Elképesztően sokkoló, de egy 2013-as tanulmány kimutatta, hogy az UV-sugárzás a bőr öregedés jeleinek 80%-ért felelős. Ez nemcsak a ráncokat jelenti, de a megereszkedett bőrt és a pigmentfoltokat is ez okozza. A konklúzió pedig ezáltal az, hogy hiába veszed meg a többtízezer forintos anti-aging krémeket, amíg nem figyelsz oda a mindennapos fényvédelemre, és nincs egy alaprutinod, addig sajnos nem lesznek hatásosak ezek a termékek. Napközben is érdemes újraapplikálni a fényvédőt, ha sminkelsz, akkor egy fújós változatot keress, amivel páróránként lefújod magad. Reggelente kétujjnyi mennyiséget kell felkenni az arcra és a nyakra, ami soknak tűnhet, de így lesz hatásos az eredmény.

Lapozz a folytatáshoz, mutatjuk a sokkoló fotót!

Oldalak

  • 1
  • 2