Elárverezik Karl Lagerfeld hagyatékát

Lagerfeld telhetetlen gyűjtő volt, most műkincsein kívül árverésre kerülnek személyes tárgyai is.

Karl Lagerfeld öröksége

Több mint két éve, 2019. február 19-én távozott örökre a világ egyik leghíresebb és legtehetségesebb divattervezője, Karl Lagerfeld, 85 éves korában. Hirtelen halála óriási űrt hagyott maga után a divatszakmában és a modellek szívében is, hiszen évtizedek óta vezette sikeresen a Chanel divatházat, és sorra vitte sikerre különleges darabjait.

Többszázmilliós vagyona nagyrészét állítólag hét ember között osztotta szét, akik a legközelebb álltak hozzá, köztük például a keresztfia vagy állandó társasága és jobbkeze, Sébastien Jondeau. Bár eleinte felröppentek olyan pletykák, hogy az örökösök között lenne szeretett cicája, Choupette, a hírek szerint a macska végül nem került be a végrendeletbe, helyette viszont helyet kapott benne Lagerfeld házvezetőnője, feltéve, ha gondját viseli a kiskedvencnek.

Most azonban az Origo azt írja: elárverezik Karl Lagerfeld hagyatékát, mindezt pedig a Sotheby's aukciósház jelentette be. Elmondásuk szerint a gyűjtemény ugyanolyan sokszínű és meglepő, mint amilyen maga a divattervező volt.

A műkincseken kívül árverésre kerülnek személyes tárgyai is, köztük a több mint 200 pár, védjegyének számító híres ujjatlan bőrkesztyűje, három Rolls Royce-a, valamint Choupette tálkái is. Az aukciósház közleménye szerint Lagerfeld telhetetlen gyűjtő volt, aki a legkülönbözőbb stílusirányzatok iránt érdeklődött, így az olasz bútorok, a 18. századi francia iparművészet és az art déco iránt. Gyűjtötte a 20. század elejének művészetét is, különösképpen Bruno Paul építész és tervező bútorait, továbbá német reklámplakátokat.

Az aukciókat 2021 végén és 2022 elején tartják Monacóban, Párizsban és a Sotheby's új németországi székhelyén, Kölnben, ahol ezentúl rendszeresen lesznek árverések.

A világ legrangosabb divateseményét, a 2021-es MET-gálát tegnap éjjel ellepték a szebbnél szebb ruhák, melyeket idén a kedvenc sztárjaink mutattak be nekünk. Most összegyűjtöttük a legcsodásabb darabokat, hogy ti is gyönyörködhessetek mesés vörös szőnyegen viselt kosztümjeikben!

Leadfotó: 123rf

Oldalak