Egy magyar bőrgyógyász csodaszereiért rajong a világ: Jackie Kennedy és Marilyn Monroe is az ő kozmetikumaival szépült

Mi a közös Marilyn Monroe, Audrey Hepburn vagy Julia Roberts és Brad Pitt között? Egy magyar kozmetológus, dr.László Ernő, aki a világ első sztárbőrgyógyászaként elképesztő sikereket ért el Hollywoodban, hazánkban mégis kevesen ismerik. A szépség angyalaként becézett csodadoktor 125 éve született, akinek luxuskategóriás kozmetikumai mind a mai napig világszerte népszerűek a nők és férfiak körében egyaránt.

A kozmetikát a gyógyítással párosította

A szépségipar magyar csillaga hazánkban szinte ismeretlen, holott dr. László Ernőt már itthoni sikereinek köszönhetően is a szépség angyalának nevezték Budapesten a ’30-as években. A világháború után Amerikában vált ünnepelt sztárrá egyedülálló bőrgyógyászati és kozmetikai eljárásainak, valamint csodaszernek tartott krémeinek köszönhetően. Dr. László Ernő nem egyszerű kozmetológus volt, sikerét annak köszönhette, hogy hamar felismerte, a tökéletlen bőr mögött a női lelket is ápolni kell. László Ernő 1897-ben született Nyitrazsámbokréton, a mai Szlovákia területén, magyar és német egyetemeken tanult, 1921-ben szerzett doktori címet. Karrierje fiatalon felívelt, mivel a pattanásos arcbőre miatt mély depresszióba esett Habsburg Stefánia főhercegné számára kevert hatékony krémet, amely nemcsak gyógyította, de el is fedte a beteg bőrt. Hasonló csodaszerrel kezelte sérülése után a népszerű díva-színésznő, Gombaszögi Frida arcát is. 95 éve, 1927-ben megnyitotta első intézetét a budapesti Szervita téren, ahol belgyógyász testvérével, Vilmossal együtt hazai és külföldi előkelőségeket, arisztokratákat és hírességeket kezeltek, miközben újszerű szépségápolási tanácsokkal látták el azokat is, akik levélben fordultak hozzájuk, hogy gyógyírt találjanak a legkülönfélébb bőrproblémáikra. A termékeiket Budapesten kifejlesztették, és Dr. med. László-féle különleges kozmetikai készítmények néven kezdték forgalmazni. Ő volt az első orvos, aki először párosította a kozmetikát a gyógyítással, valamint ugyancsak az első, aki gyümölcssavakat használt a szépségápolásban.

lászló ernő

Lapozz a részletekért!

Fotó: online gyűjtés

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.