Miért éppen Balmain for H&M? - Azoknak, akik nem értik az őrületet

Számtalan cikket olvashattunk az elmúlt hetekben a Balmain for H&M őrületről. Voltak, akik izgatottan várták a H&M limitált szériás dizájner kollekcióját, s voltak, akik nem értették minek a nagy felhajtás? A cikkek nagy része a luxusruhák alapanyagával, színvilágával, mintázatával, és formai kialakításával foglalkozott, azonban a legtöbb felháborodott ember inkább a méregdrága kollekció árát kifogásolta.

Miért éppen Balmain?

2015. november 5-én reggel 9 órától bárki számára elérhetővé vált a világmárka, ami - hála Olivier Rousteing-nek - idén hatalmas tömegeket mozgatott meg világszerte, és erre még a biztonsági emberek sem voltak felkészülve. De vajon a nagy felhajtás kellős közepette, a több órás hidegben való várakozás és sorban állás alatt, amikor a tömeg egyszerre indul meg és egymáson átverekedve, letaposva próbál bejutni a Vörösmarty téri üzletbe, elgondolkodunk-e azon, hogy miért a Balmain láz? Minek a Balmain ruha? Miért kell, hogy ott legyen a gyűjteményünkben? De ami számomra ezt a kérdést még inkább érdekessé teszi, az a kérdés, hogy egyáltalán ki is volt Balmain? Sajnos a szomorú tény az, hogy a vásárlók igen magas százalékának fogalma sincs.

Tegyük helyére a dolgokat, és tudjunk meg többet a nagy múltú divatházról, és annak vezető tervezőjéről, aki ha nem ezt a szakmát választja anno a 20. század közepén, akkor most nem viselnénk a Balmain for H&M kollekció egy darabját sem.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!