Fashion&Beauty

A cserepes ajkak megmentője: ezt a 3 dolgot tedd meg, hogy többé ne legyen ilyen gondod

Minden évszakban más bőrproblémákkal találkozhatunk, és ez természetesen az ajkainkra is igaz. A hidegebb hónapokban az ajkak erősen kicserepesedhetnek, míg a melegebb időben kiszáradhatnak vagy leéghetnek. A problémák elkerülése érdekében fontos, hogy ugyanúgy ápoljuk ajkainkat, mint az arcunkat és a testünket. Nem kell beruháznod egy 10 lépésből álló rutinba – van néhány egyszerű tipp, amelyet betarthatsz (és be is kell tartanod), hogy ajkaid simák, puhák és hidratáltak legyenek.

De miért is fontos az ajkunk ápolása?

,,Az ajkunk egy egyedülálló és érzékeny testrész, mivel nincsenek izzadságmirigyeik" - mondja Annie Gonzalez, MD, Miami-i székhelyű bőrgyógyász. A verejtékmirigyek hiánya miatt hajlamosak könnyebben kiszáradni és repedezni, mint a többi testrészünk, mivel nem termelik saját nedvességüket. "Emellett az ajkak folyamatosan ki vannak téve a különböző környezeti elemeknek, legyen szó hideg levegőről vagy napsütésről" - teszi hozzá. Ez azt jelenti, hogy ha egészséges megjelenésű ajkakat szeretnénk, akkor megfelelő módon kell ápolnunk.

Lapozz a tippekért!

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Lifestyle
Végre valamiben első a magyar - gondolhatnánk. Csakhogy egy elég súlyos és veszélyes lista élére kerültünk fel, amire egyáltalán nem lehetünk büszkék.