Minden idők legszörnyűbb szépségtrendjei

Persze, a visszapillantóból nézve nem mindegyik szépségtrend villog SZEXI felirattal. Van néhány, amin csak mosolygunk, de egy-kettő… valóban borzalmas. Valljuk be, nem vagyunk rá büszkék. Íme a 13 legőrültebb szépségdivat, ami valaha létezett.

1. Túlmázolt megaszemhéjak

Habár időgépek nem léteznek, ha csak egy pillantást vetünk ezekre a színes szemhéjakra, tuti a ’80-as évek bálkirálynő-választásain érezhetjük magunkat. Totál kudarc. Olyan, mintha egy cukormázas sütemény díszelegne a szemhéjadon? Naná, kislány.

2. Dauer-rém

Oké, Miss Bradshaw, mindenki követhet el szépségbűnt, még a legcsinibb sztárok is. Nem csak a lokni ciki, hanem az a durva bűz, amit a dauer áraszt. Szerintem mindenki örül, hogy ez a trend zuhanórepülésbe kezdett.

3. Fura frufru

Tupírozott frufru. Volt, aki komolyan azt gondolta, hogy ez menő – főleg egyenes hajhoz? Horror. Mintha egy nagy habcsók ülne a fejtetőn. Fodrászért kiált ez a frizura.

4. Hétmérföldes körmök-karmok

A hosszú köröm rejtélyei: hogyan nyomod meg vele a liftgombot? Hogyan mosol fogat, vagy épp hogyan eszel evőpálcikával? Bátran kijelenthető, hogy ez az egyik legeszelősebb trend, ami valaha létezett

5. Hidrogénszőke tincsek

Totális megsemmisülés. Nem elég, hogy a gigakörmök is ott díszelegnek, a hajkorona is erősen kifogásolható. Szegény, szegény kicsi tincsek. Hidd el, a szőkítéssel 100%, hogy előbb utóbb kinyírod a hajad. Higgy nekünk!

6. Barnulás babaolajjal

Ki tud ellenállni a szép napbarnított bőrnek? Ekkor jön a babaolaj, és azt mondja: „Helló bőrrák.” Inkább mondjunk nemet az olajra, és válasszunk valami az egészségkímélőt.

7. Méhkas-haj

Igaz, hogy az ’50-es ’60-as évek a divarforradalom évei voltak, de jobb ha a hátunk mögött hagyjuk a múltat. Ilyen például az olyan hajkorona, mely nyugodt szívvel otthont adhatna 1-2 méhcsaládnak. És talán egyáltalán nem vicces, ha az a szőrkupac a fejünkön nekimegy az ajtófélfának.

8. Rajzolt szemöldök

Ha azt hallod: „ Jesszusom, a szemöldököm leolvadt”, elgondolkodsz, hogy a természet mily csúf tréfát űz. De ez nem tréfa. Valaki a lábát borotválja, valaki a szemöldökét. Volt szőr, nincs szőr.

9. Állati melír

Egy borzalmas trend, amit még ma is elég sokat látni. Ez a görény ihlette melírozott haj. Igazán lehetne választani valami egyéb módot is arra, hogy kitűnjünk az állatvilágból. Ez a kétszínű festett haj valóban emlékeztethet arra a bizony állatkára, akinek a bundája barnás-fehér.

10. Színes tippek

Ha Katy Perrynek vagy Rihannának hívnak, akkor megengedett a merész hajszín. De inkább hanyagold a temperás üvegbe mártott tincseket. Senki nem szeretne egy festőecsetre hasonlítani.

11. „Ámor íja” ajkak…sátáni színben

Jaj, ez a dupla divat-dinamit, ami robban. Az „Ámor íja” ajkak nagyon trendinek számítottak… régen, de a 21. század köszöni szépen, de nem kér belőle. Főleg nem feketében. Gondoljunk csak bele, hogy mutatna egy ilyen puszilenyomat a kedvesünk arcán?

12. Spániel haj

A ’90-es évek kreppelői szinte már antik darabnak számítanak. Egy kis igazítás a hajszerkezetben ide is, oda is, és máris elmehetünk gofri-fej imitátornak.

13. Cuki merev hajhullám 1960-ból

Mi ez, ha nem a ’60-as éves évkönyveinek tipikus viselete. Anyáink áradozhatnának a hajlakk isteni erejéről. Máig nem tisztázott, hogy ez a hajviselet hogyan maradt divatban.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!