Fashion&Beauty

Meseszép, különleges és ámulatba ejtő mind: ezekkel a gyűrűkkel jegyezték el a királyi család hercegnőit és hercegnéit

Nem csupán a brit királyi família háza táján akadnak szemkápráztató ékszerek, de tény, hogy azoktól is leesik az átlag emberek álla.

Hihetetlen és ikonikus darabok

Köztudott tény, hogy a nők imádják az ékszereket: szinte bárkit le lehet venni a lábáról egy csodaszép nyaklánccal, egy pár mutatós fülbevalóval vagy éppen egy csillogó karkötővel, ám akinek már megkérték a kezét, az pontosan tudja, hogy az eljegyzési gyűrűnél nincs különlegesebb. Ehhez az ékszerhez ugyanis érzelmileg is kötődünk, hiszen legyen szó bármilyen darabról, azt szívünk választottja és egyetlen ura, igaz szerelmünk adta, így gyakorlatilag felbecsülhetetlen értéket képvisel. Fokozottan igaz ez a hírességekre, na meg persze a királyi családok hercegnőire és hercegnéire, hiszen ők azok a szerencsés hölgyek, akik az esetek többségében egyébként is mesés ékszerkészlettel rendelkeznek. Minden idők legszebb és legértékesebb eljegyzési gyűrűit tehát a királyok és hercegek nejei viselik, galériánkban pedig most össze is gyűjtöttük azokat, amiktől tényleg eláll az ember lélegzete, ha csak megpillantja őket.

Erzsébet királynő több mint 75 éven át viselte Fülöptől kapott eljegyzési gyűrűjét, és állítólag ez idő alatt egyszer sem vette le. A meseszép, három karátos szoliter gyémántgyűrűt mindkét oldalán négy kisebb gyémánt díszítette, az ékszert pedig egy akvamarin és gyémántkövekből álló tiarából készítették el Erzsébetnek. A tiara anno Fülöp anyjáé, Alizé volt, aki II. Miklós cártól kapta ajándékba a fejdíszt, amiből aztán a királynő gyűrűje készült. Az uralkodó egyébként állítólag ezzel jelzett szolgálóinak is: elkezdte csavargatni az ujján lévő ékszert, ezzel tudatva személyzetével, hogy egy-egy eseményről vagy találkozóról távozni kíván.
Kattints a további képekért!

A brit királyi család lelkes és szemfüles rajongói a nemrégiben Katalinról készült képeken kiszúrták, hogy a hercegné nem viselte Vilmostól kapott eljegyzési gyűrűjét, így sokan arra kezdtek gyanakodni, hogy az álompár között komoly problémák akadtak – szerencsére erről szó sincs.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Ez a három csillagjegy bármin képes felhúzni magát, aztán kő kövön nem marad.
Lifestyle
Egészen korai emlékeim vannak arról, hogy a szüleim a rákról beszélgetnek. Még a neve is elborzasztott! Ugyan felnőtt koromra elhalványodott a nagy ollós, vérvörös rák képe a tudatomban, amint a...
Lifestyle
Alig 40 ezer forintért hajlandó volt megválni a sminkjétől, igaz, ennek köszönhetően azonnal bukta a pasiját.