Biokozmetikumokkal a szép bőrért? Igen!

Bőrünk a legnagyobb szervünk, a róla való gondoskodás így aztán jóval több, mint szépségápolás. Etesd, itasd, kényeztesd vagy próbálj ki biokozmetikumokat, ami egyébként ajándékötletnek sem utolsó!

Törekedj kiegyensúlyozottságra!

Egyél, igyál, mozogj úgy, hogy az bőrödnek jó legyen! Az öltözködésed során - sportoláskor is - részesítsd előnyben a természetes szálakat, és ugyanez a természetességre való törekvés vezéreljen a napi menüd összeállításában is. Figyeld meg, hogy melyik ételeket nem szereti a bőröd, ezeket ne erőltesd, még ha sok jót is állítanak róla, mert hidd el, a bőröd reakciója kifejezi a szervezeted választását. Persze előfordul, hogy az élet úgy hozza, nem tudod maximálisan tartani a szabályokat, mondjuk picit több alkoholt vagy kávét iszol a kelleténél. Ilyenkor fokozd az elfogyasztott víz mennyiségét, ezzel támogatod a szervezetedet a méregtelenítésben. Ebben segíthet a mozgás is, meg persze abban, hogy a bőröd sejtjeihez is több éltető oxigén jusson.

Tudatosan válassz kozmetikumokat! (x)

Mindig nézd meg a csomagolást és tanulmányozd figyelmesen. Ehhez persze tisztában kell lenned azzal is, hogy mire kell figyelned a betűtengerben. Az INCI lista felsorolja az összetevőket. A növényi összetevők között is külön kell jelölni, ha az ökológiai gazdálkodásból származik, ez vonatkozik az illóolajokra is, amelyek a bőrápoláson túl tartósító és illatosító funkciót is betölthetnek. A bio jelölést csak azok a kozmetikumok használhatják, melyeket ellenőrző hatóságok minősítenek. Jó, ha tudod, hogy a magyar szabályozások ezen a téren sokkal szigorúbbak az európai átlagnál.

A bio minősítés e szigorú előírásainak nagyon kevés kozmetikai termékcsalád képes megfelelni, ezek egyike a hazánkban gyártott mySPIRIT skincare márka. Szerencsére nem is lehetne egyszerűbb hozzájutni ezekhez a biokozmetikumokhoz, hiszen a bio minősítésű női és férfi arcápolókat, illóolaj parfümöket, babaápoló termékeket és a lehető legtöbb bio hatóanyagot tartalmazó fényvédő krémet egyszerűen megveheted a myspirit.hu oldalon. Itt nem csak webshop vár, de számos értékes információt is találsz a biokozmetikumokról, és ötleteket kaphatsz a karácsonyi ajándékvásárláshoz is.

Legyél kitartó és következetes!

Nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz az átállásod a biokozmetikumok használatára - figyelmeztet Torhosi Tünde mesterkozmetikus, a Magyar Termék Nagydíjjal is kitüntetett mySPIRIT skincare biokozmetikai márka egyik megálmodója. A bőrnek meg kell szabadulnia az előzőleg használt kozmetikumok hatására felhalmozott anyagoktól, és meg kell szoknia az új, tisztán növényi hatóanyagokat. Ez eleinte akár gyorsan múló kipirosodással is járhat, azonban néhány nap elteltével azt tapasztalod majd, hogy a bőröd egyre jobban érzi magát, és a tükörbe nézve üdének, kisimultnak, tónusosabbnak, egészségesnek látod majd.

Fotó: aspredes.org
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!