Fashion&Beauty

Azt hinnéd, hogy egyszerű: te is rosszul mostál arcot eddig, mutatjuk hogyan kell helyesen!

Bár sokan tudják, az arctörlő kendők pont olyan rosszat tesznek a bőrünknek, mint a környezetnek. De még a micellás víz vagy a lemosó használatakor is elkövetünk hibákat, amely azt eredményezheti, hogy nem lesz megfelelően tiszta a bőrünk, vagy akár kárt is tehetünk benne.

A helyes arcmosási rutin

Az első és legfontosabb lépés (amennyiben az esti arcmosásról van szó), hogy eltávolítsuk a sminket és szennyeződéseket a bőrről. A kétlépéses arcmosási rutin a legmegfelelőbb, aminek a menete a következő: először egy vattakorong és micellás víz segítségével törüljük át az arcunkat. Ha vízálló sminket használtunk, akkor érdemes kétfázisú micellás vizet bevetnünk. Ezután pedig válasszunk egy olyan arclemosót, amely a bőrtípusunknak megfelel. Ha olajosat választunk, akkor utána mindenképpen érdemes egy vízbázisúval is átmosni az arcunkat, ugyanis ez eltávolítja a maradványokat. Olajos arclemosó használatánál az első lépés (micellás víz) elhanyagolható.

Összefoglalva a kétlépéses arcmosási rutin kétféleképpen valósulhat meg.

micellás víz –> vízbázisú arclemosó

olajos lemosó –> vízbázisú arclemosó

Lapozz, hogy elolvashasd, hogy mit kell tenned a reggeli arcmosásnál!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!