Fashion&Beauty

Így kell valójában (hatékonyan) arcot mosni: fogadjunk, hogy eddig te is rosszul csináltad

Szinte minden a helyes bőrtisztításnál kezdődik. Enélkül ugyanis nem lesz teljes a rutinunk, és még árthatunk is a bőrünknek.

Így kell helyesen arcot mosni

Bár sokan tudják, az arctörlő kendők pont olyan rosszat tesznek a bőrünknek, mint a környezetnek. De még a micellás víz vagy a lemosó használatakor is elkövetünk hibákat, amely azt eredményezheti, hogy nem lesz megfelelően tiszta a bőrünk, vagy akár kárt is tehetünk benne. Az első és legfontosabb lépés (amennyiben az esti arcmosásról van szó), hogy eltávolítsuk a sminket és szennyeződéseket a bőrről. A kétlépéses arcmosási rutin a legmegfelelőbb, aminek a menete a következő: először egy vattakorong és micellás víz segítségével törüljük át az arcunkat. Ha vízálló sminket használtunk, akkor érdemes kétfázisú micellás vizet bevetnünk. Ezután pedig válasszunk egy olyan arclemosót, amely a bőrtípusunknak megfelel. Ha olajosat választunk, akkor utána mindenképpen érdemes egy vízbázisúval is átmosni az arcunkat, ugyanis ez eltávolítja a maradványokat. Olajos arclemosó használatánál az első lépés (micellás víz) elhanyagolható.

Összefoglalva a kétlépéses arcmosási rutin kétféleképpen vakósulhat meg.

micellás víz –> vízbázisú arclemosó

olajos lemosó –> vízbázisú arclemosó

Lapozz, hogy elolvashasd, hogy mit kell tenned a reggeli arcmosásnál!

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Ha nyomon követed a közösségi média világában felbukkanó legújabb trendeket, valószínűleg már te is találkoztál a körömtetoválással.
Lifestyle
A zuhanyzás befejeztével a lefolyónál éktelenkedő hajcsomót megpillantani sosem kellemes élmény. Sőt, olykor akár egészen stresszes felfedezés is lehet, milyen sok hajszál hullott ki egyetlen...
Lifestyle
Romantikus kapcsolataink életünk meghatározó részét képezik, mint ahogy munkahelyünk is, hiszen napjaink felét itt töltjük. Nem csoda hát, ha ez a kettő néha egybeforr egy-egy különös álmon keresztül...