Fashion&Beauty

Így kellene valójában arcot mosnod: gyorsabban fog öregedni a bőröd, ha nem teszed

Ha elhanyagolod az arcmosást, bőrkiütéseket tapasztalhatsz, gyorsíthatod a bőröregedést, és a bőrápolási termékeid hatékonysága is csökkenhet.

Megfelelő arcmosás

Az arcmosás a megfelelő bőrápolási rutinunk első lépése. Valójában a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy ez a bőr egészségének kulcsfontosságú eleme, fontosabb, mint a legjobb arctisztító készülék vagy egy divatos arctisztító kefe használata. Az arcmosás segít eltávolítani az arcodra napközben felhalmozódó szennyeződéseket, olajat és más környezeti szennyeződéseket úgy, hogy ne sérüljön a bőrbarrier. Ha a különböző dolgok: olaj, kosz és smink felhalmozódik a bőrödön, az megnagyobbodott pórusokat, bőrkiütéseket, fakóságot és egyebeket okozhatnak.

Milyen gyakran kell arcot mosni és pontosan hogyan csináld? Most eláruljuk!

Milyen gyakran kell megmosni az arcod? ,,A legtöbb ember számára a naponta kétszeri arcmosás az ideális gyakoriság" - mondja Hadley King, MD, egy New York-i bordázott bőrgyógyász. ,,Ideális esetben egyszer reggel és egyszer lefekvés előtt." Az fontos azonban, hogy ne ess túlzásba a tisztítással, mert a bőröd száraznak, feszesnek és irritáltnak érezheti magát - jelezve, hogy túl sokszor mosod meg.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: rd.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.