Ez a két összetevő bizonyítottan csökkenti a bőröregedés jeleit: érdemes beépítened a szépségápolási rutinodba

A Google statisztikái alapján tavaly a retinol volt a második legtöbbet keresett bőrápolási összetevő, több mint 900 ezer keresés irányult a csodaszernek tartott anti-aging hatóanyagra.

Minden, amit tudnod kell erről a két hatóanyagról

Ez nem véletlen, hiszen a retinol fontos szerepet játszik az öregedés elleni harcban, azonban használata számos kellemetlen következménnyel is járhat. Dr. Asztalos Gabriella, bőrgyógyász, a Helia-D szakértője szerint a negatív hatások miatt az elmúlt években egy új hatóanyag, a bakuchiol tört be a köztudatba, amely amellett, hogy a retinolhoz hasonlóan fejti ki hatását, sokkal kíméletesebb a bőrhöz, és a tavaszi-nyári időszakban is nyugodtan alkalmazható.

A retinol két arca

A retinolt ma már nem kell bemutatni a tudatos bőrápolóknak. A kedvelt összetevő vitathatatlan öregedésgátló: elősegíti a bőrsejtek cserélődését, továbbá a kollagéntermelés beindításával fiatalosabb textúrát, egyenletesebb arcszínt ad. Ugyanakkor a hatóanyag kevésbé kíméletes oldalát is meg tudja mutatni – könnyen irritációhoz, bőrpírhez vagy szárazsághoz vezethet, terhesség alatt és szoptatáskor pedig nem ajánlott a használata. Ráadásul a retinol hatásainak következtében erős fényvédelemre és körültekintésre van szükség, ezért Dr. Asztalos Gabriella szerint a nyári időszakban érdemes más, biztonságosabb öregedésgátlót bevetni.

Lapozz a folytatáshoz, mutatjuk a másik szupersztár összetevőt!

Oldalak