A gyönyörű bőrért és hajért: ilyen párnahuzatot érdemes választanod alváshoz

Hogy megőrizd a bőröd és hajad egészségét és szépségét, van néhány dolog, amit tudnod kell. Nem mindegy például az, hogy hogyan alszol!

Fontos, hogy milyen anyagú párnahuzatot/hálósapkát választasz

A selyem jótékony hatással van a hajra, mivel légáteresztő anyag, amely lehetővé teszi a keringést, és megakadályozza, hogy az éjszakai izzadásból származó nedvesség a haj gyökereihez csapódjon. Ezenkívül segít minimalizálni a hajszálaink és a pamut közötti súrlódást - amely egyébként töredezést, csomósodást, göndörödést és hajkárosodást is okoz. Az anyag textúrája segít megőrizni a haj természetes fényét és a frissen mosott haj formáját is." A selyem hipoallergén és kevésbé nedvszívó, megakadályozza az olaj vagy baktériumok beszorulását a párnahuzatba, ami jót tesz a bőrnek is. A selyem hajvédők, például a kendők segítenek megtartani a nedvességet a hajban, míg a pamutpárnák felszívják a természetes olajokat, így a haj száraz és törékeny lesz.

A szatén és a selyem nagyjából ugyanaz – a szatén technikailag a szövés egyik fajtája, nem pedig egyfajta szövet. Egy időben a szatén hagyományosan selyemből készült, de manapság nem ritka, hogy olyan kevert szaténkeverékeket találunk, amelyek szintetikus szálakat, például poliésztert, műselymet és pamutot tartalmaznak. A szatén és a szintetikus anyagok keverése olyan anyagokat eredményezhet, amelyek sokkal rugalmasabbak és simábbak lehetnek, mint a valódi selyem, ami nagy előnyt jelent a haj és a fejbőr számára. A szatén mivel együtt mozog a hajjal, csökkenti a súrlódást a hajszál és a párnahuzat vagy felület között. A szatén ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint a selyem: hipoallergén, kevésbé nedvszívó és légáteresztő.

Lapozz a folytatáshoz, hogy megtudd, melyik a jobb!

Oldalak

  • 1
  • 2