3 házi készítésű ajakbalzsam a hideg, szeles időre

A téli időjárás nem csak a bőrünket viseli meg, de az ajkainkat is: kiszáradnak, kicserepesednek és veszítenek a ragyogásukból is. Ha van némi érzéked a házi krémkészítéshez, akkor próbáld ki ezeket a DIY ajakbalzsamokat is.

Stift helyett tégely

A legtöbb házilag készült ajakápoló nem elég masszív a stiftes használathoz, így érdemesebb kisebb tégelyekbe zárni a végeredményül kapott masszát. A legmutatósabb megoldás a fémből készült tégely, amit fel is címkézhetünk, kidekorálhatunk, és így akár ajándéknak is adható nem csak nő- de férfiismerőseinknek is. A hozzávalókat gyógyszertárban beszerezheted.

Extra ápoló

Gőzfürdő felett olvassz fel 1 gramm kókusz- és 1 gramm ricinusolaj keverékében 1 gramm shea- , 1 gramm kakaóvajat és 1 gramm méhviaszt. Nagyon vigyázz rá, nehogy túlforrósodjanak az összetevők, mert könnyen lángra kaphat az egész. Ha kellően kiolvadtak az alapanyagok, vedd le a tűzről és kezdd el kevergetni 8-ast idéző mozdulatokkal. Miközben kevergeted, adj még hozzá 1 gramm akácmézet és pár csepp E-vitamin olajat. Addig folytasd, amíg a balzsam teljesen ki nem hűl.

Oldalak

  • 1
  • 2