12 Yves Saint Laurent idézet - Bölcsességek a divat kishercegétől

Yves Saint Laurent minden idők egyik legnagyobb divattervezője volt, ám a stílus császárának 2008-as halála óta nem sok szó esett róla. Most, hogy a napokban megjelent a divatvilág ikonikus alakjának életéről szóló film, összegyűjtöttünk pár híres idézetet a YSL-divatház atyjától.

Divat, mint fegyver

„Hiszek abban, hogy a megjelenés, az öltözködés által képviselt hatás behozhatatlan fegyver a nők tárházában. A magabiztosság, az önérvényesítés záloga lehet a ruha, amelyet viselünk."

A nő szépsége

„Ahhoz, hogy egy nő szép legyen, elég egy fekete pulóver, egy fekete szoknya és oldalán egy szerető férfi.”

A fekete ereje

„A fekete az én menedékem. Olyan számomra, mint egy vonal a fehér lapon."

Divat és trend

„Nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani a divatnak vagy túlságosan kötődni egy-egy irányzathoz. Minden trendet humorral kell kezelni, és nem szabad olyan szinten hinni bennük, ami már korlátozná a szabadságot."

Ugyanaz a történet

„Mindig szinte teljesen ugyanazt a történetet mondom el. Nagyon kedvelem a klasszikus stílus határozottságát, egyszerűségét és szépségét. Ám az ötleteim olykor inkább a barokkos, szokatlan formák irányába terelnek."

Az egészséges nő

„Az a nő nem egészséges, aki nem találta meg saját stílusát, aki nem érzi magát kényelmesen a ruháiban, aki nem tud a megjelenésével összhangban élni. Az ilyen nőnek nincs önbizalma, nem sugároz magából boldogságot."

Fotó: theredlist.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!