Wolf Kati titkai - interjú a népszerű énekesnővel

Wolf Kati körül mostanában zajlanak az események. Rengeteg fellépése van, elkészült új klipje, és mindeközben kislánya számára keresi a tökéletes tanító nénit. Arra is szakított időt, hogy mindezekről nekünk is meséljen, de elárulta azt is, hogy mit gondol az idei Eurovíziós Dalfesztiválról.

Te is segíted a cukorbetegeket támogató Egy Csepp Figyelem Alapítvány munkáját. Hogyan kerültél kapcsolatba velük?

Már tavaly megkerestek, de sajnos nem értem rá, és nem tudtam fellépni a világnapjukon. Nagyon szívesen mentem volna, ezért abban maradtunk, hogy idén újra meg fognak keresni. Így is történt, és már szervezik a nyári fesztiválokon való részvételt, illetve az őszi Egy Csepp Világnapot. A cukorbetegség egy olyan betegség, ami mindenkit érinthet, ráadásul részben megelőzhető, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rá. Egy anyának például igenis oda kell figyelnie a gyerekére és az ő egészséges táplálkozására, főleg hogy egyre több gyerek szenved cukorbetegségben. A mi családunkban szerencsére még soha nem volt példa rá, de már volt alkalmunk szembesülni vele. A nagyobbik lányom egyik barátnője cukorbeteg, oda kell figyelnie rá, hogy mit egyen és mindig ott van nála a kis készülék, amivel a cukorszintjét méri. Nálunk is többször járt már vendégségben ez a kislány, és az anyukája elmagyarázta nekem, hogy mire kell figyelnem vele kapcsolatban. Először megrémül az ember, de aztán látja, hogy ez is csak egy olyan dolog, amivel együtt lehet élni, és működik is, ha a környezet segít benne. Szerintem nagyszerű kezdeményezés volt Erős Antóniától ez az alapítvány, és hogy ő, egy ismert ember az arcát adta hozzá, és felvállalta, hogy együtt él ezzel a betegséggel. Nem is gondolnánk, hány ember titkolja, hogy cukorbeteg, nem mondja el a munkahelyén és a családjának. Az, hogy Antónia felvállalta, óriási segítség lehet az ilyen embereknek.
 

Ti mennyire figyeltek otthon az egészséges táplálkozásra?

Elég különböző a két kislányom, a nagyobbik rettenetesen válogatós, nagyon rossz evő. Alig eszi meg a zöldséget-gyümölcsöt, ha tehetné, húst hússal enne. Egy anyának szerintem nagyon fontos feladata, hogy a gyereket helyes irányba terelje, és figyeljen az egészséges táplálkozására még akkor is, ha ez mindennapos harcot jelent, mint az én esetemben. Néhány alapvető dolgot változtattunk meg otthon, amik lehet, hogy apróságnak tűnnek, de a mindennapos táplálkozásban sokat számítanak. Például nem eszünk fehér kenyeret, csak teljes kiőrlésű pékárut. Nem használok fehér cukrot sem, csak barnacukrot meg mézet. A sütiket is úgy sütöm, hogy ezekre az alapdolgokra nagyon odafigyelek, ugyanígy a palacsintát is teljes kiőrlésű lisztből készítem. Persze nem viszem túlzásba a dolgokat, az én gyerekeim is szoktak csokit meg más édességeket enni, de gyűjtögetem a kreatív ötleteket, hogy minél egészségesebb ételeket adjak nekik. Ott van például a trükk, amit a fasírttal csináltam: belereszeltem a cukkínit, és a lányom észre sem vette, de zöldség került a szervezetébe.

 

Ezek szerint szoktál otthon sütni-főzni?

Szoktam, bár az utóbbi időben sokkal kevesebbet főzök. Arra azért mindig odafigyelek, hogy legalább egy-két olyan kaja legyen otthon, amiről tudom, hogy egészséges és szeretik is a gyerekeim. Reggelre készítek mondjuk zabkását, ami rostokban és energiában gazdag, és tudom, hogy legalább úgy indul el otthonról a lányom, hogy már van valami egészséges a szervezetében. Gyakran készítek sült húsokat is, olyan sóból és zsírból, ami egészséges, egyszóval jó minőségű alapanyagokból, a lányom pedig esténként felvágott helyett eszi barna kenyérrel. Sokszor készítek tejberizst is, ami tényleg bármilyen mennyiségben elfogy, imádják.
 

Nemrég készült el az új videokliped, az Az, aki voltam. Milyen volt a forgatás? Beavatsz minket egy-két kulisszatitokba?

A klip márciusban készült el a turai kastélyban. Ehhez a dalhoz egy kicsit meseszerű, varázslatos, tündéres látványvilágú videót képzeltünk el. Pont olyannak álmodtam meg, amilyen a végeredmény lett. A kastéllyal csak annyi probléma volt, hogy nem tudom, mikor fűtötték utoljára, talán még soha, mióta felépítették. Csakúgy áradt a hideg a falakból, a hőmérséklet nulla fok körül volt az egész forgatás alatt. Halogén égőket használtunk a forgatáshoz, én pedig abban bíztam, hogy legalább a megvilágított helyeken melegebb lesz. De a halogén nem melegszik föl, szóval még ez sem jött össze. Nagyon jól bírom a hideget, ahhoz, hogy fázzak, már nagyon hidegnek kell lennie. Ehhez képest, még soha nem fáztam annyira, mint ott a kastélyban, így a klipforgatás álom és rémálom keveréke volt. De közben tudtam, hogy milyen csodálatos klip készült, és nagyon szurkoltam, hogy minden tökéletesen sikerüljön, ha már szétfagytunk az érdekében. Szerencsére olyan lett, úgyhogy maximálisan megérte. Az a vicces, hogy azóta már többször is mentem arrafelé az autópályán, és ha látom kiírva hogy Tura, már attól elkezdek fázni!

 

Mit lehet tudni a ruháról, amit a klipben viseltél?

Makány Márta tervezte azt a gyönyörű ruhát, ami szerencsére praktikus is volt, mert alul annyira bő volt a szoknya, hogy fel tudtam alá venni egy farmernadrágot és a bakancsomat, amik nem látszottak. Így legalább alul be voltam öltözve a hideg ellen.

 

Mennyire játszik fontos szerepet az életedben a divat?

Amikor a gyerekekkel vagyok, az egy külön történet. Olyankor nincs rajtam smink, a hajam copfban hordom, és mindig farmernadrágot veszek fel valamilyen fölsővel. Persze akkor is odafigyelek rá, hogyan öltözöm, igyekszem csinosan kinézni, de olyankor az öltözködésnek funkcionálisnak kell lennie. Valamilyen szinten természetesen érdekel a divat, és a fellépéseim miatt sokban érint is. A média megjelenésekkor szakember segít abban, hogy mi legyen rajtam. Az ilyet élvezi egy nő, hiszen néha mindenkinek szüksége van rá, hogy kifesse magát, megcsinálja a haját és magas sarkút húzzon fel. Ebből a szempontból nagyon kényelmes a szakmám, mert minden fellépésemkor megadatik, hogy kiöltözzek. Pont ezért a hétköznapokon nem is vágyom erre, olyankor tökéletesen megfelel a tornacipő is.


Pár hete volt az Eurovíziós Dalfesztivál. Te is nézted?

Az elődöntőt igen, mert akkor otthon voltam, ott meg tudtam nézni a Compact Disco-t. A döntőt sajnos nem láttam, mert szombatonként dolgozom. Pont autóban ültem, mikor a Compact Disco lépett a színpadra, és egyenes adásban követhettem az eseményeket, mivel a Facebook-os rajongóim közvetítették nekem, hogy mi történik éppen. Szerintem a Compact Disco nagyon jól csinálta a dolgát, és a Sound of our hearts egy szuper szám. Ha nem tudnák, hogy magyar, és valaki azt mondaná, hogy ők egy amerikai banda, akkor őrjöngve imádnák őket. Az Eurovíziós Dalfesztiválnak megvan a sajátságos szavazása, amivel nem lehet mit csinálni, nem is szabad foglalkozni vele. Ők megtették, ami a dolguk volt, és Magyarország ismét egy olyan produkciót nyújtott, amit büszkén vállalhatunk, és amivel méltán képviselték az országot. Ez a lényeg.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!