Tippek! - Hogyan tartsd életben kedvenc növényeidet

Kaktusz, orchidea, muskátli? Egyszerű, hétköznapi növények, vajon a gondozásuk is az? Pár hasznos tanács, hogyan nevelgessük őket az otthonainkban. Ne felejtsük el, fontos minden tipp mellé odaérteni a csippetnyi szeretetet is, elvégre a növény is élőlény.

Kaktusz
A kaktusz nem igényel sok odafigyelést, azonban azt elvárja gazdájától, hogy kimondottan napos, száraz helyen tartsa. Szereti a levegős földet, tehát ha kétharmad rész virágföldhöz egyharmad rész homokot öntünk, és ebbe a kevert földbe ültetjük a kaktuszunkat, akkor tesszük a legjobbat vele. Mivel a locsolást nem kell túlzásba vinni, ezért annyit elég tudni róla, hogy havonta egyszer egy kávéscsészényi vízzel locsoljuk meg! Ne többel, ne kevesebbel!

Orchidea
Az orchidea a kaktusznál már kényesebb növény, hiszen havi egynél jóval többször kell meglocsolni és az sem mindegy, hogy mivel tesszük ezt! A legjobb számára az, ha esővízet adunk neki, de FONTOS, hogy a szárához és a virágához, NE érjen víz. Az is lényeges az orchidea tartásánál, hogy világos helyre tegyük, de semmiképp se napra! Ha minden részletet betartunk, az orchidea akár 4-5 évig is elél a lakásunkban.

Muskátli
A muskátli télen kifejezetten a szárazságot szereti, viszont a növekedési időszakban bőségesen kell locsolni úgy, hogy odafigyelünk arra, hogy a cserépben ne legyen felesleges víz. A gazdag virágzás érdekében érdemes kimondottan a muskátlik számára előállított és árult földkeverékbe ültetni. FONTOS, hogy télen 12-15°C között tartsuk őket, hogy ne lépjen fel gyökérbetegség vagy levélelszíneződés.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!