Semlegesítsd a dohányfüstöt!

Ha a te otthonod levegőjét is dohányfüst terheli, íme pár tipp, melyek segítségével elűzheted a kellemetlen szagokat és felfrissítheted a levegőt!

A dohányosok általában már nem érzik az állott füstszagot, mely egy idő után beeszi magát a bútorokba és a falakba is. A szellőztetés és a függönyök gyakori öblítése mellett azonban néha szükség van pár másodperces villámtrükkökre is, melyek gyorsan semlegesítik a kellemetlen szagokat.

A szárított virággal és fűszerekkel töltött zsákocskák, illatosítok nemcsak kellemesebbé varázsolják a szoba levegőjét, de a füstöt is magukba szívják egy bizonyos szintig. A hajtógázas légfrissítők helyett használj inkább természetes összetevőkkel készült, illóolajos illatosítókat.

Illóolajok
Érdemes beszerezni pár fiolányit a kedvenc illóolajodból, melyet egy vászonkendőre csepegtetve is elpárologtathatsz vagy a villanykörtére cseppentve percek alatt üde illatot varázsolhatsz segítségükkel.

Ecet és eukaliptusz
Keverj össze egy liter ecetet 200 grammnyi fűszerrel vagy gyógynövénnyel, majd egy jól zárható üvegben tedd el. Ha gyorsan meg akarsz szabadulni a rossz illattól, pár evőkanálnyit párologtass el ebből a keverékből. A leghatásosabb az erőteljes illatú eukaliptuszlevél.

Levendula
Az állott és makacs dohányfüst egyik legősibb ellensége az erőteljes és karakteres illatú levendula, melyet nem csak zsákocskákban érdemes a szobában tárolni. Egy evőkanálnyi szalmiáksót keverj össze egy evőkanálnyi levendulaolajjal, majd hagyd elpárologni a legfüstösebb szobában.

Virágszirmok
Az ajándékba kapott csokrok lehulló virágszirmait hasznosítsd újra illatosítóként! A virág- és lakberendezési boltokban is kapható virágszirmokat vegyítsd el kevés sóval és néhány csepp tiszta alkohollal. Egy jól zárható, ám dekoratív edényben helyezd el az érintett szobába, majd ha friss illatra vágysz, csak vedd le a tetejét.

Potpourri
Az évszázadok óta alkalmazott potpourri nemcsak isteni illatot varázsol percek alatt a szobába, de ízlésesen elrendezve egy dekoratív tálban még a szoba éke is lehet az szagos tálka.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!