Palya Bea, Cante Diem - Heti programajánló

A héten ismét rengeteg program vár ránk, főként koncertekben bővelkedhetünk, így érdemes kimenni egy-egy szabadtéri rendezvényre.

Hétfő (08.27.)
Ma este hallhatjuk utoljára Palya Bea csodálatos hangját. Legalábbis egy időre biztosan búcsút mondhatunk neki, ugyanis a várandós énekesnő szülési szabadságra megy.

További információ: Katt ide!

A Zsidó Nyári Fesztivál mára Magyarország egyik legjelentősebb, leglátogatottabb, legnagyobb érdeklődést kiváltó kulturális-művészeti eseményévé nőtte ki magát. A rendezvénysorozat idén is számtalan különleges programot kínál sok-sok helyszínen.

További információ: Katt ide!

Idén is megrendezik a Danubiando - Budapesti Tangó Fesztivált. A tangó nem csak egy tánc, hanem egy jelenség: zene, tánc, film, irodalom, Argentína, sőt mi több, bor, foci és sok marhahús is. Egy egész életérzés. Tangózni bárhol és bármikor lehet, utcán, kávéházban, milongán (tangóesten) és természetesen korhatár nélkül, amíg csak járni képes az ember.

További információ: Katt ide!

 

Kedd (08.28.)
2012 nyarán a Szépművészeti Múzeum kelet felé fordítja tekintetét és az egyik legdinamikusabban fejlődő ázsiai ország, Kína kortárs művészetébe kínál bepillantást a látogatói számára. A legkülönfélébb technikákat és témákat felvonultató tárlat, melyet a Kínai Nemzeti Múzeum (NAMOC) bocsát a Szépművészeti Múzeum rendelkezésére, hiteles keresztmetszetét adja majd a legutóbbi harminc év művészeti törekvéseinek. A kínai kortárs művészet felvirágzása a gazdasági növekedéssel egy időben zajlott le. A globalizáció kihívásait bátran felvállaló ország legutolsó évtizedeinek művészete szorosan kötődik az ország társadalmi valóságához, mely 1949, a Kínai Népköztársaság kikiáltása óta folyamatos változásban van.

További információKatt ide!

A 20. századi művészet 1945 előtt már 2002 óta megtekinthető. A 10 éve megnyílt kiállítás az 1890-es évektől, a nagybányai művésztelepet alapító nemzedék (Hollósy Simon, Ferenczy Károly) művészetétől tekinti át az 1940-es évek közepéig a magyar képzőművészeti élet legfontosabb irányzatait.

További információ: Katt ide!
 

Szerda (08.29.)
Egy fiatal pár becsvággyal és lelkesedéssel vág bele közös életükbe, és az örök szerelem reményében összeházasodnak. Házaséletük azonban három év elteltével zátonyra fut, s a válás árnyékában a fiatal és kiábrándult Marc kidolgoz egy teóriát, amely szerint minden szerelem csak három évig tart. A szavatossági idő lejárta pedig garantált. Ám a szinglik közösségében újfent ismerkedni kezd, s egy lánnyal való találkozása felcsillantja az újabb szerelem lehetőségét. Lehet, hogy a nagy Ő-vel még csak most találkozott? Barátai hisznek a szerelemben és az ő szerelmükben is - ami talán nemcsak három évig tart.Ez a történet vár ránk, ha megnézzük a Szerelem három évig tart c. filmet.

További info: Katt ide! 

Egy másik remek mozifilm a Szerelem a hatodikon. Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) az unalmas nagypolgári mindennapokat élik a '60-as évek Párizsában. Az egyhangúságból Jean-Louist az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése rázza fel: a férfi egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. Még a hatodik emeletre is felmerészkedik, ahol Maria és a többi cseléd lakik.

További információ: Katt ide!

 

Csütörtök (08.30.)
Kárpáti Péter mindennapos szituációkból kerekített lendületes darabja kiváló színészekkel, ütős dialógusokkal nem mindennapi előadásként kerül augusztus 30-án a közönség elé az Akvárium Klubban.

További információKatt ide! 

Idén immár harmadik alkalommal rendezik meg a Cirko-Gejzir nyári fesztiválját, a már megszokott mókákkal. Azaz ebben az évben is lesz DVD-börze, gépházlátogatás, filmpremier, szörp vagy fröccs, és kívánhatunk a régi filmek közül is.

További információ: Katt ide! 

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!