Otthoni karcsúsítás - Egyszerű gyakorlatok a fittségért

Ha nincs időd eljárni a konditerembe vagy egyszerűen csak sokallod a drága bérletek árát, akkor az otthonodban is könnyen végezhetsz gyakorlatokat. Kitartással és megfelelő rendszerességgel tippjeinkkel csodás eredményt érhetsz el.

Kellékek

  • gumiszalag
  • fitball labda
  • 2 db 2 kilós súlyzó

Formáld a popsid
Kössük meg a gumiszalagot a térdeink fölött a két combunk köré. Feküdjünk a bal oldalunkra zárt lábbal és behajlított térddel, a bal könyökön támaszkodva. Emeljük fel a jobb térdünket, majd engedjük vissza. Ezt a mozdulatsort ismételjük meg kétszer tízszer.

Szabadulj meg a pocakodtól
Feküdjünk rá a labdára hassal, majd kézzel támaszkodjunk meg a talajon, valamint a lábfejünk is érjen le. Emeljük fel a bal karunk és a jobb lábunk egy vonalba, és próbáljuk ezt a pozíciót tartani 2-3 másodpercig. Ezután térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe. Csináljuk meg ezt a mozdulatot tízszer mindkét oldalunkra.

Dolgoztasd meg minden porcikád
Vegyük mindkét kezünkbe a súlyzókat, majd álljunk mérlegállásba, a bal lábunkat felemelve. A felsőtestünk legyen párhuzamban a talajjal, és közben a súlyzókat engedjük le. Egyenesedjünk ki, közben húzzuk a jobb térdünket a mellkasunk felé, könyökünket hajlítva. Miközben a jobb térdünket emeljük, a karjainkat a súlyzókkal tartsuk magastartásba. Ismételjük mindkét oldalra tíz-tíz alkalommal.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!