Nőként az üzleti életben - Így kelts határozott benyomást

Egyszerre mindenki határozottnak és magabiztosnak akar látni, holott te a sok üzleti partner között azt se tudod, hol áll a fejed? Ha pár íratlan szabályt betartasz, sokkal jobban elfogadnak az üzleti életben.

Miért határozottabbak az öltönyös férfiak, mint a kiskosztümös gyakornok lányok? Mert a srácok ezt szinte az anyatejjel szívják magukba, az élet majdnem minden területén elvárják tőlük a talpraesettséget, míg nekünk a számtalan felvállalandó szerep között ez eléggé háttérbe szorul. Előbb-utóbb mindenkinek meg kell tanulnia néhány fogást, aki ebben a még eléggé férfiak uralta világban érvényesülni akar. Íme, pár tipp, hogy megkönnyítsük a dolgodat!

Kézfogás
Mindig az első benyomás számít, és ehhez hozzátartozik a kézfogás is. Bár mi vagyunk a gyengébbik nem, érdemes hanyagolni a lagymatag, élettelen kézfogást, mert határozatlanság benyomását kelti. Csúsztassuk be tövig a partner tenyerébe a miénket, szorítsuk meg, egy-két határozott rántás és kész. Nem csoda, hogy a férfiak általában ebben is jobbak. És természetesen szemkontaktus mindenekelőtt! Bemutatkozásnál mindig nő a férfinak, idősebb a fiatalabbnak, magasabb beosztású az alacsonyabbnak nyújt kezet.

Bemutatkozás
Mindig az mondja először a nevét, aki az ismeretséget kezdeményezi, tehát aki a kezét nyújtja. Persze legtöbbször ezt nem nagyon tartják szem előtt, ezért néha áldozatai lehetünk kínos csendnek, vagy egymás nevébe hadarásnak, de ettől nem érdemes zavarba jönni, a másik félnek ugyanolyan kellemetlen, mint nekünk. Ha mást nem is, de ezt tudjuk gyakorolni a tükör előtt: hangosan és érthetően mondjuk a nevünket.

Haj
Az üzleti életben nem igazán előnyös a kiengedett, hosszú haj, mert az inkább a szexualitást sugározza, mint a "kiváló szakember vagyok" címkét. Fogd össze lófarokba, vagy tűzd fel csinos kontyba. Előnyös az is, ha a homlok szabadon marad, mert a magas homlokot az intelligencia jelének tartják.

Körmök
Fontos, hogy ápoltak legyenek, tiszták, fényesek. Nyugodtan lehet lakkozni, műköröm is mehet, ki hogy szereti. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túl hivalkodó, úgymond a jó ízlés határain belül essen. Ha egy tárgyalásra tűzpiros alapon arany cica mintás műkörmökkel érkezünk, inkább egy sarki bárra asszociálnak az emberek, mint komoly üzleti partnerre.

Beszéd
Munkába menet, amikor belépsz az ajtón, hagyd kint a kis csomagjaidat. Vagy a legjobb, ha a cicás duruzsolást már a hálószobában otthagyod, a zsörtölődést a konyhában, a felszabadult visítva röhögést pedig a barátnőd nappalijában. Határozottan, érthetően beszélj.

Tartás
Természetesen mindig húzd ki magad, senki sem kíváncsi görnyedt emberre, hiszen az óhatatlanul is a megbízhatatlanság, gyengeség jelét sugallja. De ha az üzleti öltözékhez úgyis illő helyes magassarkút veszel, valószínűleg alapból egyenesen tartod magad.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!