Leszívta a tél az erődet? Tavaszi energetizáló tippek

Nemsokára ismét magunk mögött tudhatjuk a hideg téli napokat. Hogy az ismét beköszöntő tavaszt kirobbanó formában üdvözölhessük, érdemes lehet néhány javaslatot megfogadni.

Mozgás
A tiszta, friss levegőn végzett nem megerőltető testmozgás - mint a séta vagy kocogás - kedvezően hathat a keringési rendszerre, fokozhatja a levegő cseréjét, a friss oxigén felvételét, hozzájárulhat az izomzat megerősítéséhez, s így növeli egészségünket és vitalitásunkat is.

Váltózuhany
A rövid ideig, mindössze pár percig tartó, megfelelő hőmérsékletű hideg-meleg vizes zuhany fokozhatja a vérkeringést, s így élénkítő, erősítő hatásúnak bizonyulhat.

Illóolajok
Különösen a szellemi fáradtság elűzésében bizonyulhatnak hasznosnak, hiszen néhány fajtájuk egész erős stimuláló hatású lehet. Elsősorban a citrom-, narancs-, eukaliptusz-, kakukkfű-, boróka- vagy rozmaringolajhoz, illetve az üdítő virágillatokhoz, mint a jácinthoz-, jázminhoz- vagy pálmarózsaolajhoz érdemes fordulnunk, ha frissességre vágyunk.

Étkezés
A tavasszal együtt ismét megjelennek a vitamindús és finom gyümölcsök és zöldségek is, amelyekből a megfelelő erőnlét és jó közérzet érdekében érdemes lehet a napi ajánlott adagot elfogyasztani.

Gyógyteák
A tavaszi fáradtság leküzdését és életerőnk növelését elősegíthetjük a gyógyteákkal is. A citromfűből, ginzengből vagy gyömbérből készült teák hatásosak lehetnek vitalitásunk növelésében.

Alvás
Az elegendő mennyiségű pihenésre tavasszal érdemes lehet a szokottnál is nagyobb figyelmet fordítani, hiszen ez sokat segíthet a kimerültség érzésének leküzdésében.

Masszázs
Mivel hatására fokozódhat a vérkeringés, az anyagcsere és a légzés is, így igen hatékonynak bizonyulhat, ha energikusabbá szeretnénk válni.

A színek ereje
Érdemes lehet néhány vidámabb, élénkebb színű vagy árnyalatú tavaszi kiegészítővel feldobni a lakást, hiszen a hangulatunkat ezek is jelentősen javíthatják. Ahogy egy szál vagy csokor színpompás, üde illatú virág is hatásos lehet, ha a hangulatunkat szeretnénk fokozni.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!