Lassan járj, tovább élsz

Körülöttünk szinte mindenből és mindenkiből árad az, hogy egy percre se álljunk meg. Pedig vannak bizonyos élethelyzetek, amikor nem ártana lassítani. De hogyan is teheted ezt meg?
 
Nyugtató tájkép
Vizsgálatok igazolták, hogy egy természetképet nézve csökken a vérnyomásunk és az izomösszehúzódás is. Ehhez nem muszáj rögtön a túrabakancsod után nyúlni, hanem elég beszerezned egy festményt, vagy egy szép háttérképet a monitorodra. 
 
 
Ki az asztal mögül!
Nem ülhetsz egész nap az irodában. Állítsd be a telefonodat, hogy pár óránként jelezzen, és ekkor tudd, hogy ideje egy kicsit kimozdulnod. Menj el egy kávéért vagy csak kérdezd meg a többieket, hogy hozz-e nekik valamit. Hidd el, ezzel csak jót fogsz tenni magadnak és a szívednek is. 
 
 
Rágni és rágni
Hagyd a habzsolást és egyél szépen lassan, minden falatot 20-30-szor megrágva. Ezt legjobban úgy tudod kontrollálni, ha minden egyes falat után leteszed az evőeszközöket. Ezzel segítheted az emésztésedet is, hiszen nem fogod túlenni magad, érezni fogod pontosan, hogy mikor volt elég.
 
 
Viszlát karóra!
Tudjuk, hogy nagyon nehéz, de ha nincs rajtad az órád, akkor nem lesz kényszered rá, hogy percenként ránézz. Sokkal szabadabbnak fogod érezni magad és nem lesz benned az a folytonos siettetési kényszer, hogy „Már csak tíz percem van!”. Könnyen meglehet, hogy így még gyorsabban is végzel, mert nem stresszeled magad a mutatókra pillantva.
 
 
Határidős semmittevés
„Reggel 9-kor megbeszélés, 2-kor fogorvos, 4-től 5-ig pedig...semmi.”
Igen, itt az ideje, hogy a határidőnaplódban mindig kijelölj egy olyan órát (kezdhetsz 15 perccel is), amikor nem csinálsz semmit, ami „kötelező”, hanem azt teszed, amit szeretnél.
 
 
Ki beszél itt házasságról?
Sokszor elkövetheted azt a hibát, hogy már az első randin úgy jelensz meg, hogy olyan benyomást kelts: belőled jó feleség lenne. Ez csak azt eredményezi, hogy még feszültebb leszel és nem tudod elengedni magad. Legközelebb úgy menj a randira, hogy majd alakul, ahogy alakul. Legyél önmagad, és élvezd azt a csésze lattét az udvarlóddal, anélkül, hogy a jövőn gondolkodnál. 
 

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!